3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

DTP'liler sabaha kadar Meclis'te oturdu

DTP milletvekillerinin Meclis Genel Kurulu'ndaki oturma eylemi saat 08.00'de sona erdi.

DTP milletvekilleri dün gece TBMM Genel Kurul salonunda oturma eylemi başlatmıştı. ÖDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras'ın da destek verdiği oturma eylemi sabah saat 08.00'de sona erdi.

DTP Milletvekilleri, oturma eyleminin sona ermesinin ardından muhalefet kulisi kapısından toplu olarak çıktılar.

Meclis'ten ayrılırken gazetecilere açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, demokratik siyasetteki ısrarlarını göstermek amacıyla bu eylemi gerçekleştirdiklerini söyledi. Demokratik siyasette farklı düşünce ve projelerin olabileceğini belirten Ayna, farklılıkların yaşamasına izin vermeyen yaklaşımı reddedeceklerini göstermek istediklerini dile getirdi.

Ayna, "Bu hem Meclis hem Türkiye kamuoyuna demokrasideki ısrarımızdır. Arkadaşlarımız bırakılıncaya kadar, başta Kürtler olmak üzere tüm demokrasi ve barış güçlerinin demokratik siyaset yapmasının önündeki engeller kaldırılıncaya kadar bu konuda ısrarımıza devam edeceğiz ve reflekslerimizi geliştireceğiz" şeklinde konuştu.

Ayna, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün neden bulunmadığı sorusu üzerine Avrupa'dan geç saatlerde dönen Türk'ün gece yarısı eyleme katılmak için yanlarına geldiğini anlattı. Ayna, uyuma şansı bulamayan Türk'ü bugün Genel Kurulda da yapacağı konuşma için dinlenmesi amacıyla gönderdiklerini ve ayrılması konusunda bu konuda ısrarcı olduklarını ifade etti.

Ayna, yarın bu konuda daha kapsamlı bir açıklama yapacaklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 10:03:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?