5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Dünya şampiyonasına 4 halterci gönderdik

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Halter Milli Takımı kafilesini 1-5 Ekim tarihleri arasında Dominik Cumhuriyeti'nde yapılacak Dünya Halter Şampiyonası'na uğurladı. 

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ve beraberindeki heyet, Dünya Halter Şampiyonası'na gidecek Halter Milli Takımı'nı kamp yaptıkları Ankara GAP Otel'de ziyaret etti. Ziyarette bir konuşma yapan Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, halter ve güreşin Türkiye için madalya deposu olan spor dalları olduğunu ifade ederek, "Halterin ufak bir sekteye uğraması hızını kesmeyecek" dedi. Milli haltercilerin Atina Olimpiyatları'nda da Türkiye'nin yüzünü güldürdüğünü dile getiren Atalay, "Naim Süleymanoğlu ve Halil Mutlu'yu dünyaya emanet eden bir ülkeyiz. Bütün sporcularımızla gurur duyuyoruz. Atina Olimpiyatları'nda da Taner Sağır ve Nurcan Taylan'ı da dünyanın en iyi haltercileri olarak sunduk" diye konuştu. 

Dünya Halter Sampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek milli haltercileri de tanıtan Atalay, milli halterci Mete Bilay'ın Üniversiteler Dünya Halter Şampiyonasında Türkiye'nin takım halinde şampiyon olmasında çok büyük bir rolü olduğunu vurguladı. Milli halterci Taner Sağır'dan da 5 olimpiyat madalyası beklediklerini belirten Atalay, Taner Sağır'ın bu madalyalar için yaşının çok müsait olduğunu belirtti. Halter Federasyonu'nun Hasan Akkuş yönetiminde çok iyi bir hazırlık dönemi de geçirdiğini belirten Atalay, Halter Milli Takımı kafilesinin büyük ümitlerle Dünya Şampiyonası'na gittiğini ifade etti. 

Dopingle mücadelede kararlı olduklarını vurgulayan Atalay, "Halteri farklı değerlendirmek lazım. İran Milli Takımı kampında yapılan testlerde 11 sporcunun 9'u dopingli çıkmış. Halterde dopingle mücadelede inanılmaz bir kararlılık var. Uluslararası Halter Federasyonu başkanı Macar. O bile kendi ülkesinin dopingli çıkmasından dolayı bir şey yapamamıştır. Macaristan 2 yıldır uluslararası müsabakalara katılamıyor. Pek çok ülke dopingden halterde ceza aldı. Ülke olarak doping olarak mücadelede kararlıyız. Özellikle halterin Olimpiyat takviminde doping yaşamaması gerekiyor. Halter eğer dopingle mücadeleyi başaramazsa olimpiyat takviminden çıkarılma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Ülke olarak dopingle mücadelede üzerimize düşeni yapmalıyız. Bunu bütün federasyonlara da ilettik. Türkiye bütün sporlarda bunun mücadelesini veriyor. Gerekirse madalya almamayı göze alırız, ama yine de bunun mücadelesini veririz. Halter Federasyonu, özerk bir federasyon. Ben federasyonun içişlerine hiçbir şekilde karışmam. Federasyon Başkanımız üniversite de öğretim üyesidir. Dopingle mücadelede çok ciddi bir çalışma başlattı. Sporcuların dopingden korunması için elinden gelen her şeyi yapıyor. Ve iyi bir ekip kurdu. Bu ekip sporcuların kaza olarak da olsa hiçbir şekilde dopinge bulaşmasını istemiyor. Sporcu kendisi doping almadığı halde aldığı başka bir madde vücutta dopinge dönüşebiliyor. Halter federasyonumuz bütün Türkiye'ye 'Önce dopingle mücadele' mesajını verdi. Biz bu Dünya Şampiyonası'na mutlaka katılacağız. Cezalı değiliz. Dünya Şampiyonası'na katılmasaydık hala cezamız var diye düşünülebilirdi" ifadelerini kullandı. 

Dünya Halter Şampiyonası'na 4 sporcuyla gidilmesinin nedeninin federasyonun dopingle mücadelede olan bir tedbiri ve kararlılığı olduğunu dile getiren Atalay, "Dünyanın her yerinde olabiliyor. Sporcunun kendisi madalya alabilmek için çok küçük yaşta ilaç alabiliyor veya yediğine içtiğine dikkat etmiyor. Biz bütün bunların ders kitabı olarak insanların kafasına kazınmasını istiyoruz. Federasyonun da bütün çabalarını destekliyoruz. Bütün sporcular defalarca doping numunesi verdiler. Hiçbir sporcumuzun ceza almasını istemiyoruz. Özelikle Taner Sağır'dan madalyalar bekliyoruz. Bir müsabaka kaybedilebilir, ama biz ömür boyu kaybetmek istemiyoruz. Hepsinin alnının akıyla bu ülkeye madalya getirmesini istiyoruz" diye konuştu. 

Olimpiyat ve Avrupa Şampiyonu milli halterci Taner Sağır da, hedeflerinin dünya şampiyonasından madalyayla dönmek olduğunu belirterek, daha önce Avrupa ve Olimpiyat Şampiyonu olduğunu, Dünya Şampiyonluğu'nun kariyeri için önemli bir yeri bulunduğunu söyledi. 

Daha sonra Halk oyunları ekibinin gösterisi ile Halter Milli Takımı kafilesi, Dünya Halter Şampiyonası'na katılmak üzere Dominik Cumhuriyeti'ne uğurlandı.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2006 Pazartesi 15:39:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?