3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Ecevit: 'Hesaplaşacağız'

Rahşan Ecevit, 5 vekilin DSP'den ihracının istenmesine sert tepki gösterdi

Rahşan Ecevit, DSP yönetiminin 5 milletvekilini partiden uzaklaştırma girişimi hakkında ilk açıklamasını CNNTürk'e yaptı.

İhraç isteminin "çok yanlış bir hareket" olduğunu söyleyen Ecevit "Hesaplaşacağız" diye konuştu. Rahşan Ecevit şöyle devam etti;

"Bu Ecevit'i partiden uzaklaştırma girişimidir. Başarısızlıklarını örtbas etmek istiyorlar. Bu isimleri atarak Bülent Ecevit ismini partiden uzaklaştıracaklarını zannediyorlar. "

İÇLİ: GENEL BAŞKANLIĞA ADAYIM!

DSP Başkanlık Kurulu'nun toplanarak 5 milletvekilini partiden ihraç etme kararı alması siyaset dünyasında bomba etkisi yarattı.

"Yerel Seçimlerde Kemal Kılıçdaroğlu'nun kampanyasına destek vermek", "DSP'ye tuzak kurmak" ve "partiyei hanet etmek" ile suçlanan, aralarında Recai Birgün, Ahmet Tan ve Tayfun İçli'nin bulunduğu milletvekilletri alınan karardan duydukları rahatsızlığı gizlemedi.

Recai Birgün, DSP Genel Başkanı Sezer'in başarısızlığını kendilerine fatura etmek istediğini savunurken, Tayfun İçli "DSP'ye tuzak kurmak" ile itham edilmenin kendisini çok yaraladığını açıkladı.

CNNTURK canlı yayına katılan İçli, partiden uzaklaştırılamayacağını ve Genel Başkanlığa aday olacağını açıkladı. İçli, "Uzaklaştırabiliyorsa uzaklaştırsın bakalım!" diye konuştu
 

CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 09:36:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?