4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Ecevit ölümünün 1. yılında anıldı

Eski başbakanlardan Bülent Ecevit, ölümünün 1. yılında Devlet Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen törenle anıldı. Törene, Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, parti yöneticileri, milletvekilleri, il ve ilçe örgütleri ile vatandaşlar katıldı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren Devlet Mezarlığı'na gelen vatandaşlar, ellerindeki kırmızı ve beyaz karanfilleri Ecevit'in kabrine bıraktılar.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, parti yöneticileriyle birlikte Ecevit'in kabrine kırmızı ve beyaz karanfillerden yapılmış çelenk bıraktıktan sonra "O'nu hiç unutmadık, unutmayacağız. İlkeleri, felsefesi, yaşam şekli bize ışık olmaya devam edecek" dedi. Daha sonra Ecevit'in kabri başında saygı duruşunda bulunuldu, Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Bu arada bazı vatandaşların gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

Sezer, törenin ardından Devlet Mezarlığı'ndan ayrılırken bir gazetecinin Rahşan Ecevit'in törene katılmadığını hatırlatması üzerine "Rahşan Hanım, Sayın Ecevit ile ilgili törenlerde çok üzülüyor. Onun için katılamadı. Böyle günlerde birbirlerine olan sevgilerinin ne kadar büyük olduğunu daha iyi görüyoruz" dedi.

Zeki Sezer, Ecevit'in vefatının 1. yılında duygularının sorulması üzerine de "O'nu gerçekten çok özlüyoruz. Eskiden başımız sıkıştığında 'Ecevit'e danışırız' derdik. Şimdi O'nun söylediklerine danışabiliyoruz" şeklinde konuştu.

8 Türk askerinin serbest bırakılmasına ilişkin soru üzerine ise Sezer, şunları söyledi:

"8 askerimiz kaybolduğundan itibaren bir takım gariplikler yaşandı. Kamuoyu yeterince bilgilendirilmedi, biz de bilgilendirilmedik. Sağ salim kurtulmuş olmaları tabii ki sevindirici, ancak teslim alınış koşulları açısından kaygılarımız var. Abdullah Öcalan resimleri önünde... Bunun birileri tarafından tezgahlanmış, PKK'yı ve Barzani'yi muhatap alma girişimleri olmasından kaygı duyuyorum. Türkiye Cumhuriyeti Barzani'yi hele hele PKK'yı muhatap alacak şeklinde algılanacak bazı girişimleri içimize sindirmemiz mümkün değildir. Biz PKK'yı değil ama tüm Kürt vatandaşlarımızı kucaklayarak bu terör belasının üstesinden gelebilecek güçteyiz."

Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyaretinden beklentilerinin sorulması üzerine de, "Geziden beklentimiz, gitmeden önce gerekli adımların atılmasıydı. Yine denecekse, 'Biz Irak'la ABD ile konuşarak çözeceğiz terör sorununu... Kaygılanmayın ABD arkamızda' diye gelecekse gelmesin orada kalsın" karşılığını verdi.

AA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2007 Pazartesi 13:33:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?