3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

'Eczacıların dayanacak gücü kalmadı'

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) haksız uygulamaları karşısında eczacıların kepenk kapatmamak için direndiklerini belirterek, "Eczacıların artık bayram kutlayacak hali kalmamıştır" dedi.

TEİS Başkanı Saydan, 14 Mayıs Eczacılık Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, kurumların SGK adı altında birleştirilmesinin tüm yükünün eczacıların sırtına yüklendiğini savundu.

Saydan, "Şimdiye kadar düzgün çalışmayan provizyon sistemiyle hastalarımıza ilaç vermeye çalıştık. Değişen rapor formatları ve gece yarıları çıkan tebliğler yüzünden sürekli sıkıntılar yaşadık. Reçetelerimize tütün balyası muamelesi yapılarak, adına örnekleme metodu dedikleri yöntemle her fatura dönemi yüksek meblağlarda kesinti yaşadık. Devamlı değişen Sağlık Uygulama Tebliği'ndeki hataların bedelini yine biz ödedik. Kendi fatura bedellerimiz üzerinden komisyon aldığını itiraf eden SGK yüzünden paralarımız bankalarda bekletildiği için biz eczacılar zamanında alamadığımız paralarımız nedeniyle faiz sarmalında boğulduk" dedi.

Eczacılarını bir bir kepenk kapattığını ifade eden Saydan, şöyle devam etti:
"Eczacılar SGK'nın bu tam oturmayan ve aksak yapısının bedelini en ağır şekilde ödemeye devam ederken soruyoruz. Depoların faizleri yüzünden kapısına dayanan hacizler için mi bayram yapsın? Sıkıntılar yüzünden yitirdiği sağlığı için mi bayram yapsın? Yoksa SGK, 14 Mayıs'ı içine alan haftayı SGK Haftası ilan ettiği için mi bayram yapsın? Eczacının artık bayram kutlayacak hali kalmamıştır. Eczacı kepenk kapatmamak için direnmektedir. Eczacı tüm bu haksızlıklara rağmen hastasına ilaç verebilmek için mücadele etmektedir. Ama her gün birçok eczacımız bu mücadeleden yenik çıkmakta ve bir bir kepenk kapatmaktadır. Tüm Eczacı İşverenler Sendikası olarak, SGK'dan artık eczacılarımızın sırtına yeni yükler yüklemekten vazgeçmesini ve en azından fatura bedellerimiz ve katılım paylarımızdan nereye gittiği meçhul komisyonları almayı bırakıp, gününde ödeme yapmasını istiyoruz. Artık dayanacak gücümüz kalmadı."

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 11:19:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?