4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Eğitim-Öğretim yılı törenle başladı

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, mesleki ve teknik eğitime büyük önem vermelerinin sonuçlarını almaya başladıklarını belirterek, "Geçen dönem aldığımız tedbirler neticesinde mesleki ve teknik eğitimde çok iyi noktaya geldik. Mesleki ve teknik eğitimde bu yıl patlama yaşandı" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ankara'da, Başbakan Erdoğan'ın da katıldığı Karakusunlar İMKB Anadolu Endüstri Meslek Lisesi'nde düzenlenen yeni eğitim öğretim yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'de 14 milyon 400 bin öğrencinin ve 625 bin öğretmenin bugün ders başı yaptığını kaydederek, 2007-2008 eğitim öğretim yılının bütün eğitim camiasına hayırlı olması temennisinde bulundu.

Bu yıl ilk defa anaokullarını da kapsayacak bir şekilde öğrencilerin okula uyum sağlamaları için okulları bir hafta önce açtıklarını belirten Çelik, bu uygulamadan çok memnun kaldıklarını ve gelecek yıl da bunun devam edeceğini söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın okul kayıtlarında büyük kolaylıklar sağladığını ifade eden Bakan Çelik, 81 vilayette elektronik ortamda 1 milyon 300 bin öğrencinin kaydının yapıldığını dile getirdi. Ücretsiz ders kitabı uygulamasının ilköğretimden sonra Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla ortaöğretimde de uygulanmaya başlandığını dile getiren Çelik, 160 milyon ücretsiz ders kitabı dağıtıldığını söyledi.

Özel eğitim kurullarında da ders kitabı temininde güçlükler yaşandığını hatırlatan Bakan Çelik, özel eğitim kurumlarına da ücretsiz ders kitabı dağıtımının yapıldığını bildirdi. Bakan Çelik sözlerine şöyle devam etti:
"Geçen dönem aldığımız tedbirler neticesinde mesleki ve teknik eğitimde çok iyi noktaya geldik. Mesleki ve teknik eğitimde bu yıl patlama yaşandı. Kayıtlarda yüzde 32'lik bir artış yaşandı. Bu hayali bir hedef değildir. 59. hükümet döneminde 750 mesleki ve teknik eğitim fakültesi açıldı. 2007-2008 eğitim öğretim yılını mesleki ve teknik eğitim lisesinde açmamızın da sembolik bir anlamı vardır."

Bakan Çelik, açılış töreninde öğretmenlere, öğrencilere ve velilere de tavsiyelerde bulundu. Çelik, öğretmenlere seslenerek, "Öğretmenlik şefkat mesleğidir. Velilerin size teslim ettikleri yavrularına iyi bakınız. Onlar Türkiye'nin istikbalidir" dedi. Bakan Çelik öğrencilere de, hiçbir başarının terlemeden kazanılamayacağını, başarı elde etmek istiyorlarsa bunun çalışmayla olacağını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından törene katılan Başbakan Erdoğan, 2007-2008 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla ilk ders zilini çaldı. AVEA'nın sponsorluğunda gerçekleştirilen bilişim sınıfı açılışını da Başbakan Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik birlikte gerçekleştirdi. Bilişim sınıfında bir öğretmen, elektronik tahtaya 'Hoşgeldiniz Sayın Başbakanım' diye yazdı. Ücretsiz kitap dağıtımını da gerçekleştiren Başbakan Erdoğan, öğrencilerle sohbet etti.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2007 Pazartesi 15:36:47
Güncelleme :17 Eylül 2007 Pazartesi 15:41:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?