3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Eğitim-Sen'den hükümete protesto

Türk Eğitim-Sen, 4-C kapsamında istihdam edilen personelin sorunlarını gündeme taşımak amacıyla eylem yaptı.

Türk Eğitim-Sen üyesi yaklaşık 100 kişi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde toplanarak 657 sayılı kanunun 4-C maddesine göre kamuda istihdam edilen personelin sorunlarını gündeme taşımak ve hükümeti protesto etmek için eylem yaptı.

Türk Eğitim-Sen'e bağlı üyeler burada, "İnsanca yaşamak bizim de hakkımız", "4-C'ye hayır", "İşçi miyiz, memur muyuz biz neyiz?" şeklinde sloganlar attı. Grup adına bir basın açıklaması yapan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 4-C'lilerin bir sonraki yıl görevine devam edebilmesi için her yıl yeni bir Bakanlar Kurulu kararı yayımlanması gerektiğini belirterek, bu nedenle 4-C'lilerin iş garantilerinin olmadığını ve sözleşmelerinin on yılda bir yenilendiğini söyledi.

Koncuk, "4-C'liler 600-700 YTL'ye geçimlerini sağlamaya çalışmaktadır. Üstelik sözleşmeleri 10 ayda bir yenilendiği için 2 ayda maaş alamamaktadır. 4-C7'lilerin maaşını bir yıla vurduğumuzda elllerine geçen rakam aylık 500 ila 583 Tl arasındadır. 4 C'li personel emeklilikte de büyük hak kayıpları yaşayacaktır. Emekli olabilmek için hizmet sürelerini doldurmaya çalışan bu insanların eline geçecek emekli aylığı geçimlerini sağlamaya yetmeyecektir" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından Türk Eğitim-Sen üyeleri kırmızı kart çıkardı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 16:40:14
Güncelleme :3 Nisan 2009 Cuma 17:03:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?