4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Eğitimciler maaşlarına zam istiyor

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, hükümetin seçime gitmeden önce, en düşük öğretmen maaşını bin 500 YTL'ye çıkarması gerektiğini söyledi.

 
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Avcı, birçok kurumda çalışanların maaş, ikramiye ve ek ödemelerle eline geçen ücretlerin, öğretmenlere verilen maaşın 5-6 katına karşılık geldiğini öne sürerek, "Hükümet bazı kamu çalışanlarına bol kepçeden veriyor, bir çoğuna ise açlık sınırında bir ücret reva görüyor" dedi.

En düşük memur maaşına 2007 sonuna kadar ortalama 41 YTL zam veren hükümetin, en fazla artışı zaten yüksek maaş alan üst düzey görevlilere, bürokratlara yaptığını savunan Avcı, "Bilinen birgerçek var ki eğitimci memur arkadaşlarımız açlık sınırında bir ücretle çalışmaktadır. Biz hükümetten maaşlarımızı işçi ücretlerine endekslemesini istiyoruz. Ortalama 952 YTL maaş alan öğretmenler olarak maaş ortalaması bin 711 YTL olan işçi kardeşlerimiz kadar maaş almaya daha dünden razıyız" dedi.

 
Maaşlarda denge getireceği iddia edilen tazminatın fiyaskoyla sonuçlandığını savunan Avcı, 'Denge tazminatının dengesizlik tazminatı' olduğu söyleyerek, "MEB çalışanlarının dengesini iyice bozan düzenleme, düşük maaşlılara hiç yaramayacak. Hükümet tercihini her zaman olduğu gibi IMF'den yana kullandı. Eğitim çalışanları düşük ücret, yetersiz ve donanımsız fiziki şartlar ve antidemokratik uygulamalar ile adeta dışlanan, kendi kaderine terk edilen bir kesim olarak kendilerini görmektedir. Öğretmenler gittikçe büyüyen bir çıkmazın içinde mesleğine küsmüş durumdadır. Bu yüzden hükümet seçime gitmeden önce, en düşük öğretmen maaşını bin 500 YTL'ye çıkarmalı, eğitim öğretim tazminatını yılda iki kez tüm eğitim çalışanlarına vermeli ve izleyeceği sosyal ve ekonomik politikalarla öğretmenlerin, memur ve hizmetlilerin toplumsal ve ekonomik durumunu hızla iyileştirmelidir" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2007 Pazartesi 13:59:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?