4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Eğitmenler eşliğinde sabah sporu

Yenimahalle Belediyesi tarafından ilçedeki parklara kurulan kondisyon aletlerini vatandaşlar, bundan böyle uzman spor eğitmenlerinin gözetiminde çok daha faydalı bir şekilde kullanabilecek.

Parklarda spor eğitimcileri gözetiminde gerçekleşecek çalışmalar, ilk olarak Çayyolu'ndaki Muharrem Dalkılıç Parkı'nın yanı sıra, Batıkent'teki Yekta Güngör Özden ve Bosna Koşu Yolu Parkları'nda başladı. Uzman hocaların gözetiminde cumartesi ve pazar günleri saat 8.00 ile 9.00 arasında başlayacak olan eğitimler sayesinde, vatandaşlar da daha koordine bir şekilde spor yapma imkanı bulacak. Eğitmenler Yenimahallelilere, hem kültür fizik hareketleri hakkında bilgi verecek, hem de kondisyon aletlerini doğru bir şekilde nasıl kullanacaklarını anlatacak.

Belediyecilikte pek çok ilki hayata geçirerek, ülkemizdeki belediyelere öncülük eden Yenimahalle Belediyesi'nin, parklara yaptığı kondisyon aletlerine vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Sabahın erken saatlerinde eşofmanlarını giyerek soluğu parklarda alan vatandaşlar, sağlıklı yaşam amacıyla hayata geçirilen projeden son derece memnun olduklarını ifade ederek, "Daha önce, spor yapmak istediğimiz halde bunu gerçekleştiremiyorduk. Yalnızca trafikle iç içe bir ortamda yürüyüş yapabiliyorduk. Bu tür kondisyon aletlerinin bulunduğu bir merkez ise, bütçemizi zorluyordu. Şimdi, Yenimahalle Belediyesi sayesinde parklarda oluşturulan yürüyüş yollarında rahatça yürüyüş yapıyor, kondisyon aletleri sayesinde ise tertemiz havada, doğayla baş başa bir ortamda spor yapabiliyoruz. Daha güzeli ise bizlere spor uzmanlarının eşlik etmesi blinçli spor yapmamızı sağlıyor, başkan Duyar'a teşekkür ediyoruz" dediler.

Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, insan hak ve hürriyetleri açısından sağlıklı yaşamanın bütün vatandaşların hakkı olduğunu söyledi. Başkan Duyar, "Yediden yetmişe ilçemizde yaşayan bütün vatandaşlarımızın spor yapmasını arzu ediyoruz. Göreve geldiğimiz yıllarda birçok vatandaşımız, bizlere, spor yapmak istediği halde uygun ortam bulamadığını ifade etmişti. Biz de belediye olarak vatandaşın sesine kulak verdik ve onların doğayla baş başa bir ortamda spor yapabilmesi amacıyla parklarımıza kondisyon ve spor aletleri koyduk. Yenimahalle halkımız, bu spor aletlerine o kadar çok ilgi gösterdi ki, şimdi ilçemizdeki parklarda sabahın erken saatlerinden itibaren spor yapan çok sayıda vatandaşa rastlamak mümkün. Bu da bizleri son derece mutlu ediyor. Parklarımızda görevlendirdiğimiz spor hocalarımız tarafından toplu olarak kültür-fizik ve zayıflama dersleri verilecek. Dolayısıyla hem aletlerimizin bilinçli kullanılması, hem de spor yapan vatandaşlarımızın uzman spor hocaları eşliğinde antrenman yapmalarını sağladık" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2007 Cumartesi 17:19:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?