4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

EGO'ya 90 yeni doğalgazlı otobüs

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Büyükşehir Belediyesi'nce doğalgazlı 90 yeni otobüsün daha alımının yapıldığını bildirdi.

Başkan Melih Gökçek, teslim alınan 30 otobüsün ihtiyaç duyulan bölgelerde hizmet vermeye başladığını, 60 otobüsün de bayramdan sonra teslim alınarak Ankaralılar'ın hizmetine sunulacağını belirtti.

Başkan Gökçek, Başkent'te toplu taşımı rahatlatmak amacıyla bu yıl içinde alınan 400'ü doğalgazlı, toplam 450 otobüse ilave olarak 90 doğalgazlı otobüsün daha alınarak hizmete sunulacağını söyledi.

Gökçek, "Bu yıl hizmete giren 2007 model 450 otobüsün ihale şartnamesine bağlı olarak yüzde 20 artırımla, 90 yeni doğalgazlı otobüs daha satın aldık. Bunlardan 30 adedini bayramdan önce Başkentliler'in hizmetine sunduk. Ay sonuna kadar da 60 otobüs daha filomuza katılarak yolcu taşımaya başlayacak" diye konuştu. 

Yeni otobüslerin EGO filosuna katılmasıyla, kent içi ulaşımda en çok sorun yaşanan bölgelerin sıkıntılarının giderileceğini belirten Gökçek, "Başkentliler, 2007 başında kent içi ulaşımda tanıştığı doğalgazlı otobüsleri, temiz yakıtı, rahatlığı ve konforuyla kısa sürede benimsedi. Doğalgazlı otobüsler bir taraftan ulaşımı rahatlatırken, diğer yandan da yakıt maliyetindeki azalma ve hava kalitesine katkısıyla örnek bir yatırım" diye konuştu.

Türkiye'de ilk kez Ankara'da kullanılmaya başlanan ve Başkentliler'in kısa zamanda benimsediği, sıkıştırılmış doğalgazlı (CNG) otobüsler 80 kişilik kapasiteye sahip. Otobüsler Avrupa Birliği'nin kabul ettiği ve 2020 yılına kadar geçerli olan Çevre dostu EEV motor standartlarında üretiliyor. Mazotlu otobüslere göre daha ekonomik olduğu belirtilen otobüslerin en önemli özelliği ise çevreye zarar vermemesi. Ayrıca otobüsler, yolcuların konforuna yönelik daha modern ve yüksek teknolojiyle donatılmış. Plastik koltuklar yerine kadife koltuklar, yolcuların kolayca erişebileceği "Dur" butonları, otomatik vitesli, ön arka ve yan tarafta güzergah göstergeli iç dizayna sahip.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2007 Pazar 15:24:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?