3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

‘El Kaide hücresine’ baskın

İstanbul’da dünkü soygun girişimi ardından 6 kişi gözaltına alınırken, Ankara’da iki ayrı evde bomba ve silahlar bulundu 4 kişi yakalandı

Ankara’nın Yenimahalle semtinde bir ihbarı değerlendiren Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, El Kaide hücresi olmasından kuşkulanılan dört kişiyi gözaltına aldı. İki ayrı evde yapılan aramada el bombaları ve silahlar ele geçirildi. İstanbul Valisi Muammer Güler ise dün Sultanbeyli’deki silahlı soygun girişimi ardından 6 kişinin gözaltında olduğunu açıkladı.

Eylem ihbarı yapıldı
Edinilen bilgiye göre, önceki gece 155 Polis İmdat telefonuna gelen, “El Kaide hücre var. Yarın sansasyonel bir eylem olabilir” biçimindeki ihbar üzerine harekete geçen polis, ihbarda belirtilen evi takibe aldı. Sabaha kadar savcılık talimatıyla süren takip sırasında evde bulunan kişilerden şüphe duyulması üzerine mahkeme kararıyla operasyon gerçekleştirildi. Bu sırada evdeki zanlılardan birinin Yenimahalle’de babasına ait bir evi olduğu belirlendi.
Bunun üzerine polis, aynı anda her iki eve birden operasyon yaptı. Babasının evinden çıkan zanlı da üzerinde bombayla yakalandı. Söz konusu zanlının belirlenen ilk evde kaldığı, evin takibi sırasında diğerine gittiği tespit edildi.

Dürbünlü tüfek
Operasyonda, evde şüpheli olarak tanımlanan H.Y., İ.K., C.A., ve K.B. gözaltına alındı. Evdeki aramada iki el bombası, iki tabanca ve 60 mermi ile bir uzun namlulu silah ele geçirildi. Uzun namlulu silahın “mavzer” olarak bilinen dürbünlü tüfek olduğu öğrenildi.
Araştırmanın El Kaide üzerine yoğunlaştırıldığı öğrenildi. Polis, dört zanlının İstanbul’daki hücreyle bağlantısı olup olmadığını araştırmaya başladı. Bu arada, patlayıcı maddelerin ve mühimmatın ele geçirildiği evdeki aramada, patlayıcı madde yapımında kullanılabileceği değerlendirilen kimyasal toz bulundu. Potasyum nitrat olabileceği düşünülen tozun, inceleme için polis laboratuvarına gönderildiği öğrenildi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 09:31:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?