4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

El sanatları sergisi açılıyor

Pursaklar Belediyesi el sanatlarına sahip çıkıyor. 15 Eylül Cumartesi günü açılacak “El Sanatları Pazarı”na şimdiden 300’ün üzerinde zanaatkarın başvurduğu bildirildi.


Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, “Unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarımızın günümüzde yeniden canlandırılmasını ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlamalıyız” diyerek, bu kapsamda Pursaklar Belediyesi’nin cumartesi günleri açacağı El Sanatları Pazarı’nda meraklılarının hem bu ürünleri alabilme hem de nasıl yapıldığını zanaatkarların elinden görebilme imkanı yakalayacağını bildirdi.


Başkan Çetin, bir çok uygarlığa ev sahipliği yapmış Anadolu topraklarının eşsiz bir kültüre sahip olduğunu belirterek, başka ülkelere nasip olmayan bu zenginliğin, yaşamımızın her alanında kendini göstererek, el işçiliğinde de farklılık olarak yansıdığını kaydetti.


Geleneksel sanatlarımızın gelecek nesillere aktarılmasına vesile olmak ve zanaatkarlarımıza sahip çıkmak amacıyla Pursaklar Belediyesi’nin açacağı El Sanatları Pazarı’nın büyük ilgi göreceğine inandığını ifade eden Başkan Çetin, şunları söyledi:
“Biz beldemizde, unutulmaya yüz tutan, bir çoğu sadece babadan oğluna, anneden kızına kalan bir çok el sanatımızın yeniden tanınmasını ve canlanmasını istiyoruz. Öyle sanatlarımız var ki, o işi yapan zanaatkar ölürse tamamen kaybolacak. Biz açacağımız bu pazarda hem bu sanatların tanınmasını sağlayacağız hem de bu ustalarımızın kendi yerlerini alacak kişileri yetiştirilmelerine imkan tanıyacağız.”
El Sanatları Pazarından, tezhip, çini ,ebru, rölyef, seramik gibi bir çok geleneksel el sanatının yanı sıra el yapımı sabun, kukla, cam işçiliği, deri süsleme, kukla yapımı gibi bir çok farklı sanatın bir arada olacağını kaydeden Başkan Çetin, “Pazara katılmak için 320 zanaatkar müracaat etti. Pazarımızın cumartesi günkü açılışına ve daha sonraki günlerine tüm Ankaralıları davet ediyoruz” dedi.

pursaklar.bel
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2007 Cuma 23:06:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?