3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Elektronik eşya hırsızları adliyede

Başkent'te bir TIR dorsesinden çalınan elektronik eşyalarla ilgili gözaltına alınan 2 kişi adliyeye sevk edildi.

Ankara'da bir hafta önce park halindeki bir Tır Dorsesi'nden yaklaşık 20 bin TL değerinde elektronik eşyanın çalınması üzerine harekete geçen Hırsızlık Büro ekipleri çalıntı eşyaları İtfaiye Meydanı'ndaki iki ayrı işyerinde ele geçirdi.

İşyeri sahiplerinden Sinan A. ile çalışanı Cem K. gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ancak polis, ısrarcı davranıp ertesi gün Sinan A. ile Rahmi K.'ya ait Gölbaşı ve Mamak'taki gizli depolarına da baskın yaptı.

Yapılan aramalarda 15 Bin TL değerindeki çalıntı olduğu belirtilen elektronik eşya bulundu. Polis bir gün önce adliyeden serbest kalan Sinan A. ile ortak çalıştığı belirtilen Rahmi K.'yı da gözaltına aldı. Zanlılar bugün adliyeye sevk edildi.

Hırsızlık Büro Ekipleri'nin "Dorse 2" adlı operasyonuyla yakalanan zanlıların işyeri ve gizli depolarından çıkan malzemelerle 15 ayrı faili meçhul hırsızlık olayının aydınlatıldığı bildirildi.

Yapılan aramalarda çok sayıda DVD, Fotoğraf Makinesi, Dizüstü Bilgisayar, Kamera, Play Station, Bilgisayar Monitörü, Plazma TV, Çamaşır Makinesi, 14 adet tabanca mermisi ve 12 adet av tüfeği fişeği ele geçirildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2009 Çarşamba 16:52:19
Güncelleme :29 Temmuz 2009 Çarşamba 16:59:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?