3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Elyasa İspanya yolcusu

Ankaragücü ile olan sözleşmesi sona eren savunma oyuncusu Elyasa Süme, İspanya 1. Ligi (La Liga) takımlarından Malaga ile prensip anlaşmasına vardı.

Ankaragücü ile olan sözleşmesi sona eren Elyasa, gelecek sezon İspanya'da formaya giymeye çok yakın. İki sezondur Ankaragücü'nün başarısı için ter döken ve oynadığı futbolla dikkatleri çeken Elyasa, Almanya'da Malaga Kulübü'nün yetkilileriyle bir görüşme yaptı. Elyasa'yı bir süredir izleyen İspanyol yetkililer, oldukça cazip bir teklif yaptı. Tarafların prensip anlaşmasına vardığı ve Elyasa'nın büyük bir ihtimalle gelecek sezon İspanya Ligi'nde forma giyeceği ifade
edildi.

Öte yandan Elyasa'ya Almanya'dan da 2 kulübün resmi teklifte bulunduğu bildirildi. Almanya 1. Ligi ekiplerinden FC Köln ve Hannover 96'nın 26 yaşındaki savunma oyuncusuyla temasa geçerek, teklifte bulunduğu kaydedildi. Ailesi Almanya'da yaşayan Elyasa'nın Malaga ile olan görüşmelerde pürüz çıkması durumunda bu iki takımdan birisinin formasını giyebileceği ifade ediliyor. İki ekip arasında FC Köln takımının daha iyi teklif yapan taraf olduğu belirtiliyor.
Gelecek sezon yurt dışında forma giyme niyetinde olan Elyasa için Galatasaray ve Beşiktaş takımlarının da devreye girdiği öğrenildi. İki kulübün de Elyasa'ya 'Gelirsen kapımız sana açık' mesajını yolladığı ifade edildi. Bilindiği gibi Beşiktaş, devre arası transfer döneminde Elyasa'yı renklerine bağlamak istemiş ama başarılı olamamıştı.

26 yaşındaki Elyasa, ağırlık olarak savunmanın sağ kanadında oynamasına rağmen bu mevkinin tümünde görev yapabiliyor. Özellikle hücuma katkısıyla dikkat çeken Elyasa'nın Süper Lig'de kritik golleri bulunuyor. Daha önce Samsunspor ve Diyarbakırspor formaları giyen Almanya doğumlu gurbetçi futbolcu, son 2 sezonda Ankaragücü'nde gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekmişti. Elyasa Süme'nin Ankaragücü ile olan sözleşmesi 31 Mayıs 2009 itibariyle sona ermiş bulunuyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 21:06:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?