5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Emeklilerden eylem

Emekli-Sen üyeleri, "emeklilerin sorun ve sıkıntılarını dile getirmek" için Maliye Bakanlığı önünde eylem yaptı.

Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü önünde toplanan sendika üyeleri, "Sendikal hakkımız engellenemez", "IMF'ye değil, emekliye bütçe" şeklinde slogan ve alkışlarla Maliye Bakanlığına yürüdüler.

Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, bakanlık önünde yaptığı açıklamada, hükümetin emekliler aleyhine düzenlemeler yaptığını iddia etti.

Yürürlüğe 2007 yılında girecek "Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası"nı da eleştiren Veli Beysülen, "Bu yasayla, Anayasa'da yurttaşlara hak, devlete ise yerine getirilmesi gereken bir görev olarak yüklenmiş olan, yurttaşlara sosyal güvenlik ve sağlık hakkı sağlama görevi yok edilmektedir" dedi.

"Kuşkusuz, Sosyal Güvenlik sisteminde reforma ihtiyaç vardır" diyen Beysülen, bu reformun, bütün yurttaşların sağlık ve sosyal güvenlik hakkından yararlanmasının sağlanması olduğunu söyledi.

Emeklilerin çözüm bekleyen bir çok sorunu bulunduğunu anlatan Beysülen, banka ve hastane kuyruklarına hapsedildiklerini söyledi.

Bir an önce sorunlarının ortadan kaldırılması gerektiğini ifade eden Beysülen, bütçe kanunda da emeklilere daha fazla pay ayrılmasını, aylıklarının günün ihtiyaçlarına cevap verecek seviyeye çıkarılmasını talep etti.


aa
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2006 Salı 14:40:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?