4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Emeklilerden taş kaynatma eylemi

Birleşik Emekliler Derneği Genel Başkanı Yücel Coşkun, emeklilerin gelir ve aylıklarının artırılmasının toplu sözleşmeyle belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Sıhhiye Abdi İpekçi Parkı'nda toplanan Türk Emekli-Sen ve Birleşik Emekliler Derneği üyesi bir grup emekli "Emekli sandıkta hesap soracak" şeklinde slogan attı. Davul-zurna eşliğinde düzenlenen eylemde bir emekli, piknik tüpünün üzerine koyduğu tencerede temsili olarak taş kaynattı. Grup adına açıklama yapan Birleşik Emekliler Derneği Genel Başkanı Coşkun, emeklilerin sendikal haklarını kullanabilmeleri için Anayasa'da değişiklik yapılması ve emekliler kanununun çıkarılması gerektiğini savunarak, emeklilerin konut edindirme yardımı hesaplarında biriken paraların hak sahiplerine en kısa zamanda ödenmesini istedi.

Emeklilerin gelir ve aylıklarının artırılmasının toplu sözleşmeyle belirlenmesi gerektiğini vurgulayan Coşkun, emekli intibak yasalarının çıkartılarak emekli aylıklarındaki uçurumun düzeltilmesini gerektiğini söyledi. Coşkun, seçimlerde oy kullanmaya gidemeyecek durumda olan emeklilerin başvurusu durumunda kendilerine yardımcı olacaklarını kaydetti.

Eyleme Kamu-Sen'in kurucu genel başkanı olan MHP milletvekili adayı Ali Işıklar da destek verdi. Eylem olaysız sona erdi.
iha
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2007 Cumartesi 12:54:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?