3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

'Emeklilere sendikal haklar verilsin'


Topçu, “Büyük Birlik Partisi olarak AKP hükümetinden istediğimiz emeklilere bir an evvel sendikal hak verilmesi ve bunun anayasal teminat altına alınmasıdır
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu, Emekli Bir-Sen Genel Başkanı İsrafil Odabaş ve Emekli Bir-Sen Yönetim Kurulu’nu kabul etti.

Konuşmasına ebedi siyasi lider Muhsin Yazıcıoğlu’nun şahadetinden dolayı başsağlığı dileyerek başlayan Odabaş, Yalçın Topçu’yu da Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı seçilmesinden ötürü kutladı.

İsrafil Odabaş, Türkiye’de dokuz milyona yakın emekli, dul ve yetimin açlık sınırları içinde yaşamaya çalıştıklarını belirterek bu insanların tek isteklerinin insan onuruna yakışır bir hayat sürdürmek olduğunu söyledi. AKP hükümetinin 2008 yılında çalışanların ücretlerinde düzenleme yaptığını belirten Odabaş, bu düzenlemelerde hükümetin emekliyi göz ardı ettiğini ifade etti.

İsrafil Odabaş emekliler ile çalışanlar arasındaki ücret farkının dışında SSK ve Emekli Sandığı emeklilerinin aldıkları ücretlerde de büyük farkların olduğu sözlerine ekledi. Odabaş, çalışanların maaşlarını aldıkları bankalardan promosyon aldıklarını ancak bu uygulamanın emekliler için yapılmadığı söyledi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu, İsrafil Odabaş ve Emekli Bir-Sen Yönetim Kurulu üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek Büyük Birlik Partisi’nin ebedi siyasi lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun sağlığında da kimsesizlerin kimsesi olduğunu ve bu misyonu sürdüreceklerini belirterek banka promosyonlarıyla ilgili Çalışma Bakanlığı’na bir mektup yazdıklarını ve ebedi siyasi lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun bu konuyu Meclis’e soru önergesi olarak verdiğini söyledi.

Topçu, “Büyük Birlik Partisi olarak AKP hükümetinden istediğimiz emeklilere bir an evvel sendikal hak verilmesi ve bunun anayasal teminat altına alınmasıdır. Bunu maddi kaynağına dair bir endişeleri varsa bizim sekiz dokuz ay önce Meclis’te de gündeme getirdiğimiz şekilde, kaynağından 1 lira kesmek kaydıyla bu sorunlar rahatlıkla aşılır. Bunu için ne Avrupa’dan ne de başka bir yerden bir şey talep etmeye gerek yok. Bunlar çok zor şeyler değil. Yeter ki ülkeyi yönetenler millete dönsün” dedi.

“Büyük Türk Milleti’nin sabrı tükeniyor”

Hakkâri Çukurça’da mayın patlaması sonucu şehit olan 6 askerimizi Allah’tan rahmetle, ailelerine ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne başsağlığı, yaralı askerlerimize de acil şifalar dileyen Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu, Büyük Türk Milleti’nin sabrının artık tükenmekte olduğunu belirterek siyasi iktidardaki erk ve onun altındaki bürokrasinin bölücü teröre karşı hiçbir şey yapamadığını söyledi. Topçu sözlerine şöyle devam etti;

“Büyük Türk Milleti’nin sabrı tükeniyor. Bölücü terörle mücadelede konseptin değişmesi gerekmektedir. Bu topraklarda gözü olanlara terörü bitirmeyi düşünürseniz bundan hiçbir sonuç elde edemezsiniz. Millete dönün. Haso ile Hasan’ın derdini ikisi beraber çözer. Bunu Atlantik ötesine havale etmeyin. Aletiniz edevatınız yoksa Büyük Türk Milleti’ne müracaat edin, bu millet sizlere alyansını teslim eder. Milli ve yerli bir şuura girin artık. Girin ve bu kanı durdurun. İç meselelerimizi AB’ye, dış meselelerimizi de ABD’ye havale etmekten vazgeçin.”

Topçu, Büyük Birlik Partisi’nin terörle mücadele konusunda yetkili yerlere vermiş olduğu rapor gündeme alınıp uygulandığında terörün önüne geçileceğini belirterek terörle mücadelede atılması gereken ilk adımın Avrupa Birliği’nin dayatmasıyla alınan kanunların lav edilmesi olduğunu söyledi.

Terörü yurt içinden destekleyenlerin ve yurt dışından besleyenlerin hukuki düzenlemeler ile önüne geçilmesi gerektiğini ifade eden Yalçın Topçu terörle mücadelede ivedilikle yapılması gerekenin “eşkıyayı gittiği yere kadar izlemek ve ininde yok etmek ve bunun lojistik desteğini kesecek tedbirleri almak ve de siyasi uzantısına propaganda hakkı vermemek, kalleşçe ve kahpece saldırıları fırsat bilerek onların siyasi legalleşmesini meşrulaştıran siyasi ağızların bir an evvel kapatılması” olduğunu söyledi.

Gündemdeki Türkiye-Suriye sınırındaki mayınlı arazilerin temizlenmesi konusunda da açıklamalar yapan Topçu, “ Bataklıktan devlet kurup, bölge coğrafyasında bir ur haline gelmiş, bir buçuk yaşındaki mavi emzikli bebek kanında eli olanlar gelecekler Anadolu coğrafyasının en güzide yerini alacak ve bu Türkiye Cumhuriyeti devleti hükümeti tarafından meşrulaştırılarak toplum bilincine yazılacak. Büyük Birlik Partisi olarak her şeyin farkındayız ve Büyük Türk Milleti’ni uyarıyoruz. Burada tarihi misyonumuza ve medeniyet kodlarımıza bir darbe indirilmektedir. Bu işi bölge coğrafyasında habis bir ur olanlara teslim etmeyiniz. Ettiğiniz anda elimiz yakanızda olacaktır. Gerekirse Ankara’dan o sınıra kadar milyonları yollara dökeriz. Türk Silahlı Kuvvetleri bu arazileri temizlemeye yetkindir. Gerekli maddi desteği Türk Silahlı Kuvvetleri’ne sağlayarak bu araziler temizlenebilir. Bu işi NATO’ya havale etmeye gerek yoktur. NATO’nun başındaki şahsın bu millete, bu coğrafyaya nasıl baktığı geçmişinden bellidir. Bu araziler temizlendikten sonra da yirmibeş yıldır terörle mücadelede hayatını kaybetmiş şehidimize, gazimize ve oradaki hak sahiplerine verilmelidir. Büyük Birlik Partisi olarak bunun takipçisiyiz ve bu noktada milletin vicdanını temsil ediyoruz” dedi.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 12:32:45
Güncelleme :29 Mayıs 2009 Cuma 12:57:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?