4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Emine Erdoğan tiyatro izledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle Devlet Tiyatroları tarafından sergilenen 'Ağaçlar Ayakta Ölür' isimli oyunu izledi. 

Senaryosu Alejandro Casona'ya ait olan ve yönetmenliğini Tayfun Orhon'un yaptığı 'Ağaçlar Ayakta Ölür' isimli oyun Dünya Tiyatro Günü nedeniyle Küçük Tiyatro'da sahnelendi. 

Oyunu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da izledi. Oyunun başlanıgıcında emekli Devlet Tiyatrosu oyuncusu Meral Niron, Tiyatrolar Günü Ulusal Bildirisi'ni okudu. Bildiriyi en ön sırada dinleyen Emine Erdoğan, oyun başlarken orta sıralara geçerek, diğer izleyenlerin arasına katıldı. 

Erdoğan, yaşlı bir kadının 20 yıl önce yurt dışına çıkan torununa özlemi ve eşinin bu özlemi gidermek için sahte bir torun ve gelin bulması, daha sonra da gerçek torunun ortaya çıkmasını konu alan oyunu ayakta alkışladı. 

Oyun çıkışında gazetecilerin oyunu nasıl bulduğunu sormaları üzerine Emine Erdoğan, "Çok duygusaldı, çok etkileyiciydi. Oyuncular da çok güzel oynadılar, tebrik ederim" dedi. Emine Erdoğan, Başbakan Erdoğan'ın oyuna neden gelemediğinin sorulması üzerine ise, "Daha önce programda yoktu. Sonradan programa eklendiği için birlikte gelemedik. O beni görevlendirdi" ifadelerini kullandı. 

Emine Erdoğan, gündemin cumhurbaşkanlığı seçimleri olduğunun hatırlatılması üzerine ise, "Tiyatrodan nasıl oraya atladınız anlayamadım" diye konuştu.
İha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2007 Çarşamba 05:47:27
Güncelleme :28 Mart 2007 Çarşamba 09:42:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?