3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Emniyetten Nevruz uyarısı!

Emniyet Genel Müdürlüğü, Nevruz öncesi provokasyonlara karşı il emniyet müdürlüklerini uyardı.

Alınan bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü, Nevruz kutlamaları nedeniyle bir dizi önlem aldı. Nevruz kutlamalarının yapılacağı illerde polislerin izinleri kaldırılacak. İhtiyaç durumunda kutlamaların yapılacağı illere diğer illerden polis takviyesi yapılacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü, kutlamalar sırasında yaşanması muhtemel provokasyonlara karşı birimlerini uyararak sağduyu olmalarını istedi. Olası yasadışı gösterilerde ve izinli gösteriler sırasında çıkacak olaylarda polisin orantılı güç kullanması istenildi. Müdahale sırasında kamuoyu tarafından hoş karşılanmayacak görüntülerin oluşmamasına dikkat edilmesi belirtildi.

Nevruz kutlamaları sırasında yasadışı örgütlerinin çocukları kullanmak isteyebileceğine dikkat çekilerek, çocukların olaylardan ve gruplardan uzak tutulmasına çalışılması istendi. Çocukları yasadışı gösterilerde azmettirdikleri belirlenenler hakkında yasal işlem yapılacağı ifade edildi.

Emniyet yetkilileri, vatandaşlardan Nevruz kutlamalarında provokasyonlara kapılmamalarını isteyerek, kutlamaların huzur ve güven ortamı içinde geçmesi için her türlü önlemin alındığını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 18:55:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?