5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

En çok makine Büyükşehir Belediyesi'nde

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Türkiye'deki belediyeler arasında en çok Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde iş makinesi bulunduğunu söyledi. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta AKP Ankara İl Başkanlığı Kongresi'nde Gökçek'in çalışmalarından övgüyle bahsetmesinin ve "Esenboğa yolu en geç 29 Ekim'de bitecektir" demesinin ardından, Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını bir kat daha artırdı. Daha önce Başkan Gökçek ile iddiaya giren TAV Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, "1 trilyonluk iddiayı" kazanacağını söylemişti. Gökçek, Esenboğa yolunun 30 Ağustos'ta bitmemesi halinde TAV'a MAN'dan bir otobüs bağışlayacağını ifade etmişti. Gökçek bu iddiayı kazanacağını belirterek, 30 Ağustos tarihinden önce Esenboğa yolunu bitireceklerini kaydetti. 

Gökçek, Türkiye'de en çok Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde iş makinesi olduğunu iddia ederek, "Esenboğa yolu 8 şerit olacak. Şu anda Ankara Belediyesi'nde bütün işçiler burada çalışıyor. Toplam 2 bin işçi 400 iş makinesi 24 saatte aralıksız görev yapıyor. Amacımız, bu yolu beklenildiği tarihten önce bitirmektir" şeklinde konuştu. Gökçek, daha önce yabancı ülkelerden Ankara'ya gelen misafirlerin bu yoldan geçmesinden dolayı Türkiye'nin prestijini kaybettiğini belirterek, bu yolun AK Parti iktidarında gerçekleştiğini de sözlerine ekledi. Esenboğa yolunun yüzde 60 kısmı bittiğini dile getiren Gökçek, buranın bitmesi halinde mükemmel hale geleceğini ifade etti.
.
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2006 Perşembe 12:24:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?