4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

En ’cömert’ hayırsever

Memleketi Şereflikoçhisar’a kazandırdığı yüksekokulla, ilçedeki 35 okulun iç ve dış boyasını yaptırıp suyu olmayan 4 kasabaya ve köylere binlerce metrelik borular döşetmesiyle, Şereflikoçhisar’da kahraman olan hayırsever Berat Cömertoğlu şimdi de 200 kişilik bir yurt yaptırıyor.

ŞEREFLİKOÇHİSAR’a yaptırdığı okullarla, suyu olmayan köylere binlerce metrelik borular döşetmesiyle memleketi Şereflikoçhisar’da çok sevilen Hayırsever Barat Cömertoğlu şimdi de 200 öğrenci kapasiteli bir yurt yaptırıyor. Ankara Valiliği’nde geniş bir katılımla yapılacak protokole Cömertoğlu’na vekaleten Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Ramazan Ceylan katılacak. Protokol öncesi Ankara Hürriyet’e konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Bey Balta, "Berat Cömertoğlu Şereflikoçhisar’ın eğitim lideridir. Kazancının büyük bölümünü eğitime yatıran Cömertoğlu’na şükran borçluyuz" dedi.

FİLM GİBİ YAŞAM ÖYKÜSÜ

Küçük yaşta babasını yitiren hayırsever Cömertoğlu’nun yaşamı ise filmleri aratmıyor. Babası ölmeden önce zengin bir hayat yaşayan Cömertoğlu’nun babasından kalan 2 çömlek sarı liranın çalınmasının ardından 13 yaşında çalışmaya başladı. Ardından askere giden ve döndüğünde hiç parası olmayan Cömertoğlu bir arkadaşının yardımıyla buğday alıp satmaya başladı. Kazandığı parayla bakkal dükkanı açan ardından Ankara’ya gelerek toptancılığa başlayan Cömertoğlu, Dudak Ciklet Fabrikası’nı kurdu.

Fabrikayı devrederek 1982 yılında Antalya’ya giden Cömertoğlu 70 bin metrekare üzerine çadırlı kamp alanı yaptırarak turizm sektörüne girdi. Şu anda 80 yaşında olan ve Alanya’da yaşayan Cömertoğlu üç büyük otel kurarak kazandığı parayla yardımlarına devam ediyor.

KÖYLERE SU GETİRDİ

BERAT Cömertoğlu Şereflikoçhisar’da bir yüksekokul yaptırdı. İlçedeki 35 okulun iç ve dış cephesini boyatan Cömertoğlu bu okullara bilgisayar salonları ve fotokopi makinaları aldı. Suyu olmayan dört kasabaya ve bir çok köye binlerce metrelik boru döşetti. Her yıl binlerce kişiye ve öğrenciye yardımlarda bulunan Cömertoğlu şu anda yaşadığı Alanya’da da iki okul ve bir sağlık ocağı yaptırdı.

Veliye "Çocuğunla ilgilen" mektubu

HAYMANA Kaymakamı Süleyman Erdoğan, ilçede öğrenim gören öğrencilerin velilerine mektup yazarak, çocuklarıyla yakından ilgilenmelerini istedi.

Erdoğan, özellikle başarı durumları düşük öğrencilerin velilerine gönderdiği mektupta, velilerin, okul toplantılarına katılmalarını, çocuklarına daha rahat ders çalışma ortamı sağlamalarını ve ilgili olmalarını istedi. Mektubu alan velilerin yanıt vermelerini de isteyen Kaymakam Erdoğan, "Mesajımızı alıp, çağrımıza cevap verenlere, bu uğurda gayret gösterenlere selam olsun. Bu çağrımıza duyarsız kalanlara, zamanını beyhude tüketenlere, yazıklar olsun" diyerek mektubunu bitirdi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2007 Perşembe 05:40:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?