4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

En pahalı gaz faturası Ankara'da

AKP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i kurtarmak için harekete geçti. Ankara'da doğalgaz dağıtımını yapan EGO'nin özelleştirilmesini Özelleştirme İdaresi yerine Belediye'ye bırakan yasa önerisiyle EGO'nin 400 milyon YTL'lik borcu siliniyor, Ankaralı pahalı gaz tüketmek zorunda bırakılıyor.

Botaş'a 400 milyon YTL'lik borcu bulunan EGO'nun satışta ilgi çekebilmesi için bazı düzenlemeler yapılıyor. Alıcılar için karlı bir şirket konumuna gelmesi için birim hizmet ve amortisman bedeli yükseltilerek 5.5 sente çıkarıldı. Böylece Ankaralı tüketici Türkiye'nin en yüksek birim hizmet ve amortisman bedelini ödeyecek.

Diğer illlerde birim hizmet ve amortisman bedeli 2.5 sentte bulunuyor.

Ankaralı vatandaş, 300 metreküp doğalgaz kullanırsa, faturasında 19.5 YTL birim hizmet bedeli yer alacak. Tasarı geçerse bu bedel 22.8 YTL'ye çıkacak. Böylece her iki fatura arasındaki fark 3.3 YTL olacak.




Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2007 Çarşamba 12:45:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
K. Mükremin BARUT IP: 85.99.75.xxx Tarih : 11.05.2007 09:26:12
DİNLEYİN ANKARALILAR. GÖKÇEK ZENGİN EVİN ŞIMARIK OĞLU DURUMUNDA. HAR VURUP HARMAN SAVURUYOR AMA AİLE (AKP) ONUN MASRAFLARINI ÖRTBAS EDİYOR. DAHA BU İYİ GÜNLERİMİZ. ARKADAN METRO İÇİN MEKANİK AKSAM SİPARİŞİ GELECEK VE O ZAMAN YİNE HÜKÜMETİN MADDİ DESTEĞİ GEREKECEK. KENT YOKSULLARINA TORBA TORBA YİCEK YARDIMLARI GİDİYOR, DİĞER YANDAN İHALELERDEN MALI GÖTÜRENLER ÜÇ KUŞAK TORUNLARINA YETECEK SERVETİ ÇOKTAN BİRİKTİRDİLER. AKP DÖNEMİNDE SINIFLAR ARASI UÇURUM BÜYÜDÜ. BU DA GÖKÇEK'İN İŞİNE YARIYOR. SİZE İŞ BULACAĞIM DEMİYOR, BİZİM ÖDEDİĞİMİZ VERGİLERLE YARDIM DAĞITIYOR. BUNDA NE VAR DİYECEKSİNİZ. ÇOK ŞEY VAR. YARDIMLA YAŞAYANLAR BİR DAHA ÇALIŞMAYI, İŞ ARAMAYI DÜŞÜNMÜYORLAR. YARDIM YERİNE İŞ VE İSTİHDAM ALANI YARATMAK GEREKLİ. BU DA GÖKÇEĞİN İŞİNE GELMEZ. ÇÜNKÜ ÇALIŞIP KAZANAN KİŞİ BİREY OLUR. BİREY OLAN DA ÖZGÜR İRADESİYLE KARAR VEREBİLİR. GÖKÇEĞİN İŞİNE YARDIMLA OY SATINALMAK DAHA ÇOK GELİR. ASKİ KENDİ ALANI DIŞINDA HER İŞLE UĞRAŞIYOR. KATLI KAVŞAK YAPIYOR. HANİ KENTİ OTOBANA DÖNÜŞTÜREN, ÖLÜMLÜ KAZALARI ARTIRAN KATLI KAVŞAKLAR VAR YA İŞTE ONLAR BİZİM ÖDEDİĞİMİZ SU PARALARIYLA İNŞAA EDİLİYORLAR. BU YÜZDEN ANKARALI DÜNYANIN EN PAHALI SUYUNU İÇİYOR. NE OLUR ARAŞTIRIN. BEN YALAN ŞEYLER YAZIYOR OLABİLİRİM. KIZILIRMAK'TAN SU GETİRME PROJESİ NASIL BİR ŞEY, KAÇ AYDA GERÇEKLEŞECEK. ARITMA TESİSİ NEREDE VE NE ZAMAN YAPILACAK ? K. Mükremin BARUT 11 Mayıs 2007