3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

En tartışmalı oylama

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Bahçelievler 7. Cadde'nin kapatılması ile ilgili yaptığı anket sırasında bölge sakinleri ile belediye yetkilileri arasında tartışmalar yaşandı.

7. Cadde'nin kapatılması ile ilgili Büyükşehir Belediye Meclisi'ne Çankaya Belediyesi tarafından getirilen önerge, tartışmalara neden olmuştu.

Büyükşehir Belediyesi sabah saat 09.00'da anket TIR'ını bölgeye getirerek oy verme işlemlerini başlattı. Bazı Bahçelievler sakinlerinin Ankara'nın değişik bölgelerinden oy kullanmaya gelen vatandaşların olduğunu ifade etmeleri üzerine tartışmalar yaşanırken, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri bu bölgede oturan vatandaşların oy kullandığını belirtti.

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan, oylamalar sırasında CHP, MHP ve AK Parti meclis üyelerinin burada bulunduğunu hatırlatarak bütün partilerin katılımı ile oy verme işlemlerinin başladığını bildirdi.

Tekcan, 22 sandık bulunduğunu anlatarak, saat 17.00'de oy verme işlemlerinin biteceğini ve noter huzurunda sandıklarını açılacağını söyledi.

Anket formlarının konulacağı sandıkların boş olduğu, Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile bazı siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla teyit edildi. Daha sonra sandıkların mühürlenmesi ve bilgisayarların devreye girmesiyle oylama başladı. 12 sorudan oluşan ankete, 7. Cadde ile bağlantılı 22 sokakta oturan 2 bin 745 ev ve iş yeri sahibi katılıyor. Daha önce kendilerine dağıtılan anket formlarını doldurarak sandıklara atabilecek olan vatandaşlar, isterlerse anket aracında oylarını bilgisayar ortamında da kullanabilecek.

 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2009 Pazar 17:26:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?