1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANKARA

Engelli öğrencilerin yıl sonu buluşması

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek, engelli öğrencileri Altınpark’ta bir araya getirdi.

Uğurlu Özel Eğitim Okulu’nda eğitim gören 1 ve 35 yaş arasındaki 80 öğrenci, Altınpark Belediye Evi’nde düzenlenen öğle yemeğinde bir araya gelerek, özel bir gün geçirip, gönüllerince eğlendiler.

Nevin Gökçek, yemekte yaptığı konuşmada, böylesine özel çocuklarla bir araya gelmekten ötürü duyduğu memnuniyetini dile getirerek şunları söyledi:

“Bu özel çocukların eğitimleri, oldukça meşakkatli ve uzun yıllar gerektiriyor. Bizler, korunmaya ve ilgiye muhtaç bu çocuklarımıza yardım ederken, özellikle ailelerinin yanında olmalıyız. Bu tarz bir araya gelmeler, bir yandan çocuklarımızı sosyalleştirirken, ailelerinin de üzerlerindeki büyük yükü bir nebze de olsa hafifletebiliyor. Bu özel aileleri, kendileriyle baş başa bırakmamak gerektiğine inanıyorum. Devletin ve yerel yönetimlerin açacakları okullar ve rehabilitasyon merkezleriyle ailelere yardımcı olmaları gerekiyor. Gelecekte, çocuğunu bırakıp, bakımının yapılabileceği merkezlerin olması, bu özel çocukların ailelerinin en büyük ihtiyaçlarından biri. Aileler, çocuklarının geleceğini güvende hissettikleri ölçüde mutlu olurlar ve çocuklarına da daha sevgiyle yaklaşırlar.”

Bayan Gökçek’in düzenlediği yemeğin ardından engelli öğrenciler müzik eşliğinde tüm hünerlerini sergilerken, daha sonra gezi treniyle Altınpark’ın içini gezdiler. Gezi sonunda Nevin Gökçek, kız öğrencilere bebek, erkek öğrencilere ise futbol topu hediye etti.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2005 Çarşamba 17:26:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?