3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Er meydanı Sincan'da kuruldu

Sincan Belediyesi tarafından düzenlenen ve Türkiye Güreş Federasyonu'nun desteklediği Sincan 1. Yağlı Pehlivan Güreşleri, vatandaşlara ikinci Kırkpınar heyecanını yaşattı.

Sincan Şehir Stadı'nda gerçekleştirilen ve 300 pehlivanın mücadele ettiği etkinliğe vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Saat 10.00'da başlayan müsabakalarda minikler, teşvik boy, tozkoparan, deste boy, küçük orta boy, büyük orta boy, baş altı ve baş pehlivanların mücadelesini yaklaşık 9 bin 500 kişi seyretti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösterisiyle başlayan etkinliğe Sincan Kaymakam Vekili Recep Erkılıç, Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Türkiye Güreş Federasyonu Başkan Vekili Veysel Dalmaz, Federasyon Asbaşkanı Mehmet Genç, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yiğiner, Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Hacıbekir Gani, eski Sincan Belediye Başkanı Rüstem Altınbaş, Sincan AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çelik, Sincan Şoförler Odası Başkanı Mehmet Gündüz ve Belediye Meclis Üyeleri de katıldı.

Müsabakalar öncesinde açılış konuşması yapan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, yerel yönetimlerin asli vazifelerinin yanı sıra, sosyal ve kültürel değerleri de yaşatmak için bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapması gerektiğini ifade etti.

Ata sporu olan güreşlerin yaşatılması adına bu tür etkinliklerin önem taşıdığını belirten Başkan Tuna, "Sincan Belediyesi olarak Türkiye Güreş Federasyonumuzun da desteğiyle bu güzel organizasyonda siz sevgili halkımız için pehlivanlarımızı Sincan'a getirdik. Güreş denilince ilk akla gelen ülkelerden biriyiz ve umuyorum ki güreşçilerimiz, pehlivanlarımız bizleri yine dünyada en iyi şekilde temsil edeceklerdir. Bu etkinliğimizde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Başpehlivanların mücadelesi öncesinde yapılan ağalık yarışmasında Sincan'ın tanınmış işadamları Selahattin Sağlam, Adem Akın, Hasan Ali Ülkü, Muharrem Fiyci ile Sincan Ziraat Odası Başkanı Zekeriya Gülmez ve ANKESOB Başkanı Mehmet Yiğiner ağalık için yarıştı. 20 bin TL ile başlayan açık arttırmada 125 bin TL veren Mehmet Yiğiner, Sincan 1. Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin ağası seçildi.

Ağalık seçimi sonrasında sahaya çıkan Eski Dünya ve Olimpiyat Halter Şampiyonu Halil Mutlu ise Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna ve ağalık için mücadele eden işadamlarıyla bir araya gelerek, başpehlivanlık mücadelesini izledi. Başkan Tuna ve ağa seçilen Mehmet Yiğiner ile birlikte seyircileri selamlayan Halil Mutlu'ya, vatandaşlar büyük sevgi gösterisinde bulundu. Nefes kesen başpehlivanlık mücadelesinin galibi ise Savaş Yıldırım oldu. Yıldırım madalya ve kupasını Başkan Mustafa Tuna'nın elinden alırken, Sermest Bulut ikinci, Hüseyin Şahin ve Hasan Tuna ise üçüncü oldu.

 

iha
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2009 Pazar 15:46:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?