5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Erbakan'dan'Milli Görüş Enstitüsü'atağı

Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan, 160 ülkede 'Milli Görüş Enstitüsü' kurulması için harekete geçti. Ekim ayı sonunda İstanbul'da gerçekleştirilecek olan 'Uluslararası Milli Görüş Sempozyumu'nun en önemli gündem maddesini de 'Milli Görüş Enstitüleri' kurulması konusu oluşturacak. Erbakan'ın ev sahipliği yapacağı sempozyuma İslam ülkeleri liderleri de davet edildi. Sempozyumda İslam ülkeleri arasında işbirliğini arttırma yolları masaya yatırılacak.
 
Genel başkanlığını SP lideri Recai Kutan'ın yaptığı Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM), 28-29 Ekim tarihleri arasında İstanbul'da 'Uluslararası Milli Görüş Sempozyumu' düzenleyecek. İstanbul'da Dedeman Otel'de gerçekleştirilecek olan sempozyumun ev sahipliğini SP lideri Recai Kutan ve Necmettin Erbakan yapacak. Erbakan, sempozyum için İslam ülkelerinin devlet ve hükümet başkanları ile ana muhalefet partisi liderlerini Türkiye'ye davet etti. Avrupa Birliği'ne (AB) karşı D-8'in önemine vurgu yapmak amacıyla düzenlenecek olan sempozyumda İslam ülkeleri arasındaki işbirliğinin arttırılmasının yolları ele alınacak. Sempozyumda 160 ülkede 'Milli Görüş Enstitüsü' kurulması konusu da ayrıntılı olarak değerlendirilecek. Erbakan, İslam ülkelerinin liderlerine bu konuda somut işbirliği çağrısı yaparak, bir an önce harekete geçilmesini isteyecek. D-8 ülkeleri başta olmak üzere 60 İslam ülkesini biraraya getirmek amacıyla bir eylem planı hazırlanması da sempozyumun gündem maddelerinden birini oluşturacak.
 
ESAM daha önce de 'Müslüman Topluluklar Birliği' ve 'Yeni Bir Dünyanın Kuruluş Projesi' konulu sempozyumlar da düzenlemişti. Ekim ayı sonunda İstanbul'da gerçekleştirilecek 'Milli Görüş Sempozyumu', Kur'an-ı Kerim okunarak başlayacak.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2006 Cuma 11:45:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?