5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Erbakan'ın ismi yaşatılacak

NECMETTİN ERBAKAN'IN İSMİ MAMAK'TA YAŞATILACAK

Mamak Belediyesi, Belediye Meclisi'nde aldığı kararla Mehtap Mahallesi'nde yapımı tamamlanmakta olan Kongre Merkezi'ne, 54. Hükümet'in Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın ismini verdi.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın adının Mamak Belediye Meclisi'nce alınan kararla Kongre Merkezi'ne verildiğini, böylece Erbakan'ın isminin Mamak'ta yaşatılacağını söyledi. Akgül "Ülkemizin siyasi yaşamında saygın bir yeri olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın adı, milletimizin hafızasından asla silinmeyecektir. Biz de Mamak Belediyesi olarak almış olduğumuz Meclis kararı ile Mehtap Mahallesi'nde yapımı tamamlanmakta olan Kongre Merkezi'nin adının Necmettin

Erbakan olmasına karar verdik. Böylece Merhum Erbakan'ın ismini Mamak'ta yaşatmış olacağız. Amacımız, bir güzel eseri ortaya koyarken, bu güzel eserle birlikte ülkemize ve milletimize hizmet eden, Türk siyasetinde saygın bir yeri olan Erbakan ismini de yaşatmak" dedi.

Mehtap Mahallesi'nde bulunan Nikah ve Kongre Sarayı, sosyal ve kültürel faaliyetler ile nikah merasimlerinde kullanılmak üzere tasarlandı. Proje içinde bin kişilik Kongre Merkezi ve 2 bin metrekare büyüklüğünde bir iş merkezi yer alıyor. İnşaatı büyük oranda tamamlanan merkezin açılış bu yıl içinde yapılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2011 Çarşamba 11:21:02
Güncelleme :17 Mart 2011 Perşembe 13:01:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?