5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Erdoğan, Ankaralılara hitap etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Yeni CHP, siyaset mühendislerinin tasarımıdır, çetelerin tasarımıdır. Yeni CHP'nin genel başkanı, müşterek olarak bu tasarının bir ürünüdür. işte Sayın Baykal'a kurulan komplolar tek tek ortaya çıkıyor. Kimlerin, nasıl komplolar kurdukları tek tek ifşa ediliyor. iş dünyasından kimlerin neye karıştığı tek tek ortaya çıkıyor. Komployla CHP'yi dizayn edenler, şimdi de ABD'den ithal anketlerle siyaseti dizayn etmeye çalışıyorlar" dedi.

AK Parti'nin Ankara mitingi, Tandoğan Meydanı'nda gerçekleşti. Yağmura rağmen halkın yoğun ilgi gösterdiği mitingde, alana girişte vatandaşa yağmurluk ve şapka dağıtıldı. Ankaralılara seslenen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'ye yüklendi. Erdoğan, "yeni CHP"nin bir vitrin düzenlemesi olduğunu savunarak, "Yeni CHP dedikleri, sadece içi boş bir projedir. Yeni CHP dedikleri, ilk yağmurda akacak olan makyaj demektir. Aslında bunların her şeyi makyaj, her şeyi aldatmaca. Nasıl ki

Kemal Kılıçdaroğlu'nun söyledikleri, yaptıkları, düşünceleri birbirini tutmuyorsa; yeni CHP'nin görüntüsüyle muhtevası birbirini tutmuyor" diye konuştu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin elektrik ve suyun bedava olacağını vaat ettiğini ancak yapamadığını anlatan Erdoğan, CHP'nin genlerinde dürüstlük olmadığını iddia etti. Erdoğan, şöyle devam etti:

"Yeni CHP, siyaset mühendislerinin tasarımıdır, çetelerin tasarımıdır. Yeni CHP'nin genel başkanı, müşterek olarak bu tasarının bir ürünüdür. işte eski genel başkanlarına, Sayın Baykal'a kurulan komplolar tek tek ortaya çıkıyor. Kimlerin, nasıl komplolar kurdukları tek tek ifşa ediliyor. iş dünyasından kimlerin neye karıştığı tek tek ortaya çıkıyor. Komployla CHP'yi dizayn edenler, şimdi de ABD'den ithal anketlerle siyaseti dizayn etmeye çalışıyorlar. Milletim bunlara aldanmasın, milletim bunların boş

vaatlerine kanmasın. Artık Türkiye'nin geleceğini dışarıdan birileri değil, milletim dizayn ediyor, milletim. Olay budur."

"İLK KEZ DOĞRU BİR ŞEY SÖYLEDİ"

Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün İzmir'de ilk kez doğru bir şey söylediğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Ne dedi; 'CHP'yi birinci lige çıkarmaya hazır miyiz' dedi. Ben ta başka ne dedim; 'sen amatör kümede oynuyorsun ya, dur bakalım' dedim. Amatör kümeden hemen birinci lige çıkamazsın. Amatör ligden sıyrılacaksın, 3. lige çıkacaksın, 2'ye çıkacaksın, Bank Asya'ya çıkacaksın. Ondan sonra ancak Süper Lige çıkabilirsin. Bunun içinde sana 4 seçim lazım, Bay Kılıçdaroğlu, 4 seçim. Öyle hesaplar yapıyor ki; dikkat edin, yüzde 50-40'lari konuşmuyor. 'Kimin oyu düşerse genel başkanlıktan o çekilsin' diyor. İlk

söyleyen benim. Dedim ki; 'eğer benim partim birinci parti olmazsa genel başkanlıktan çekileceğim, siz olmazsanız çekilecek misiniz'. Bunu demiyor. Bak, 'kimin oyu azalırsa' diyor. Yani birinciliğe oynamıyor, muhalefeti kabul etmiş. O hala '20.9'un üzerine 1 oy fazla koyarsam, tamam ben kazandım' diyor. Madem hesap uzmanısın, daha büyük hesapları niye yapamıyorsun? Bunun önüne bir tane bordro koymuşlar, bordroda ne yazıyorsa onu okuyor. 'Çırak' diyince kızar, sinirlenir; 'acemi' deyince kızar,

sinirlenir; 'ayni ligde oynamıyoruz' deyince kızar, sinirlenir. İşte kendisi itiraf ediyor, ayni ligde oynamadığımızı. Kendisinin bir hedefi, CHP'nin oyunu 1 tane artırabilmek. Eğer sandığını bulursa, kaydolmuşsa, oyunu atabilirse, bunu başarı sayacak. Öyle denil mi? Çünkü belediye başkan adayıyken Kağıthane'ye 'Kağıttepe' dedi. Halbuki İstanbul'da böyle bir ilçe yok. Ne yazık ki oturduğu ilçenin adini bile bilmiyor. Kaydını da yaptırmamış. Herkese 'oy kullanın' derken, kendisi oy kullanamadı garibim. Geldi Ankara'dan seyretti."

"CHP MHP, BDP ÜZERİNDEN OYANAN OYUN*"

Başbakan Erdoğan, Ankaralılara "CHP, MHP ve BDP üzerinden oynanan bu projeye karşı uyanık olmanızı sizlerden rica ediyorum. Siyaset mühendislerini komploları ile şekillendirilmek istenen bu siyaset tarzını, elinizin tersiyle bir kez dana itmenizi rica ediyorum" diye seslendi.

Türkiye'nin çok iyi bir ivme yakaladığını, ekonomide, iç ve diş politikada etkili bir sürece girdiğini, hayallerin gerçek olduğunu belirten Erdoğan, sorunların da tek tek çözüldüğünü, çözüleceğini kaydetti. Erdoğan, "2023 hedeflerini inşallah hep birlikte yakalayacağız. Bizim kuru vaatlerimiz değil, somut hedeflerimiz, somut projelerimiz var" dedi.

"SİZE EĞLENECEĞİNİZ YER HAZIRLADIK"

Erdoğan, Ankara'ya yönelik geçen hafta açıkladığı projeleri de anımsattı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Ankara'ya yönelik projeleriyle ilgili olarak 'Çıka çıka hayvanat bahçesi çıktı' dediğini belirten Erdoğan, "Size eğleneceğiniz bir yer hazırladık, ne diyeyim" şeklinde konuştu.

Ankara'ya yeni bir şehir inşa edilmesi ile ilgili projeye de değinen Erdoğan, Ankaralılara, "Nasıl buluyorsunuz? Siz evet demezseniz, bu işe girmeyiz" diye konuştu.

"BAŞBAKANLAR YAN GELİP YATMIYOR"

Kılıçdaroğlu'nun 'Meclisin en devamlısıyım, başbakan meclise pek uğramaz' dediğini belirten Erdoğan, "Başbakanlar meclise pek uğramazlar. Başbakanlar yan gelip yatmıyor. Hele Tayyip Erdoğan, alışılmış başbakanlardan değil. 81 vilayeti il il dolaşan, dünyayı mekik dokuyan bir başbakan olarak görev yaptım. Türkiye'nin itibarini öyle artırdık" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2011 Pazar 21:56:05
Güncelleme :30 Mayıs 2011 Pazartesi 14:44:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?