4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Erdoğan, Bahçeli'yi mahkemeye verdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hükümetin terörle mücadele politakasını sert bir dille eleştirerek, 'Bugüne kadar etnik bölücülüğe cesaret veren ve güvenlik güçlerimizin terörle mücadelesini zaafa uğratan Başbakan Erdoğan bugünkü kanlı ve karanlık tablonun baş mimarı olmuştur' diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi mahkemeye verdi.


Erdoğan, kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle Bahçeli'den 20 bin YTL tazminat talep etti. Başbakan Erdoğan, kendisini 'Bugünkü kanlı tablonun baş mimarı' olmakla suçlayan MHP lideri Bahçeli ile mahkemelik oldu. Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada kendisine sert eleştiriler yönelten Bahçeli aleyhine 20 bin YTL'lik tazminat davası açtı.

Avukatları Fatih Şahin ve Muammer Cemaloğlu aracılığıyla yaptığı başvuruda MHP liderinin kişilik haklarına saldırıda ve ağır hakaretlerde bulunduğunu dile getiren Erdoğan, 20 bin YTL tazminat talep etti. MHP lideri Bahçeli,13 Haziran tarihinde yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin terörle mücadele politakasını sert bir dille eleştirmişti. Bahçeli açıklamasında şu ifadelere yer vermişti:


"Bugüne kadar etnik bölücülüğe cesaret veren ve güvenlik güçlerimizin terörle mücadelesini zaafa uğratan Başbakan Erdoğan bugünkü kanlı ve karanlık tablonun baş mimarı olmuştur. Bugün Türkiye'nin en büyük talihsizliği terörün siyasi ve manevi sorumluluğunu omuzlarında taşıyan böyle bir Başbakan tarafından idare ediliyor olmasıdır. Başbakan Erdoğan'ın bu konudaki son beyanları tam anlamıyla bir hezeyan ve sorumsuzluk örneğidir. Terörle etkili bir şekilde mücadelenin gereklerinin yerine getirilmemesi,
tarihin ve Türk milletinin affetmeyeceği bir gaflet, dalalet ve ihanettir. Türkiye'deki beş bin teröristle mücadele edilemediğini söyleyen Başbakan, sadece aczini ve korkaklığını ikrar etmekle kalmamış, aynı zamanda, bu zaafını Kuzey Irak'a askeri müdahalede bulunulmamasının gerekçesi olarak kullanmak küçüklüğüne düşmüştür. Başbakan Erdoğan, bu suretle Türkiye'ye düşmanlığı varlık sebebi haline getiren peşmerge lideri Barzani'ye ve onun himayesinde Kuzey Irak'ta yuvalanan kanlı teröristlere ümit, cesaret ve
güvence vermiştir. Kuzey Irak'tan kaynaklanan terör saldırıları karşısında ilk planda Habur kapısının kapatılması gibi siyasi ve ekonomik yaptırımları dahi uygulamayacağını ilan eden Başbakan, bunu müteahhitlik hizmetleri gelirleri ile izah edebilecek kadar dengesini kaybetmiştir. Türkiye'nin milli güvenliğini ve şehit kanlarını parasal bir denklemin tarafı haline getiren Başbakan'ın gerçek hüviyeti ve niyetleri ifşa olmuştur".

 

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2007 Çarşamba 13:19:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?