3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Erdoğan'dan açılış jesti!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, işadamı Fettah Tamince’ye açılış jesti yaptı.

Çelikler Yatırım Holding tarafından 110 milyon dolara restore edilen ve geçen ay düzenlenen imza töreniyle Rixos Hotels’e devredilen eski adıyla Büyük Ankara, yeni adıyla Rixos Grand Ankara Oteli, Erdoğan tarafından törenle hizmete açıldı.

Grand Rixos’un açılışına Erdoğan’ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile yüksek yargı mensupları ve milletvekilleri katıldı. Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, açılışın ardından yaptığı konuşmada, Rixos’un otelcilik sektöründe sürekli büyüdüğünü söyledi.

Tamince’den teşekkür

Rixos Grand Ankara’da yurt dışından gelen müşterilerine Türk misafirperverliğini göstereceklerini anlatan Tamince, “Dünyanın değişik yerlerinde markamızı ve ülkemizin imajını farklı yerlere taşıdık. 2009 yılı sonunda yurt içi ve dışındaki toplam otel sayımızı 12’ye çıkaracağız. Yoğun programlarına rağmen otelimizin açılışını gerçekleştiren Sayın Başbakanımız’a teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Elektriğini kendi üretiyor

Çelikler Yatırım Holding Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tahir Çelik de Büyük Ankara’yı 2006 yılında 36 milyon 830 bin dolara devir aldıklarını ve geçen üç yılda yaptıkları 70 milyon dolarlık yenileme çalışmalarıyla yapının 22 bin metrekareden 60 bin metre kareye çıktığını söyledi. Akıllı bina teknolojisine sahip olan otelin elektriğini de kendisinin ürettiğini belirten Çelik, “Ücretsiz internet ve bilgisayar telefonu hizmeti sunacağız. Ayrıca 300 Ankaralı’ya istihdam sağlayacağız” dedi.

2008’DE 26 MİLYON TURİST GELDİ

Erdoğan, Rixos Grand Ankara’yı açtıktan sonra “Türkiye’ye gelen turist sayısı 2008’de 26 milyona çıktı. Çelikler Holding’e çok teşekkür ediyoruz. Bu önemli bir yatırım. İşletmeci Rixos Grup da her gün büyüyor. Yurt dışında 3 tesis daha kuracaklarının müjdesini aldık. Biz devletçe bunların arkasında olacağız” dedi
 

VATAN
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 09:21:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?