4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Erdoğan'dan gecekondu ziyareti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 7 ay önce inşaattan düşerek felç olan bir gecekondu sakinini ziyaret etti.

Felçli gecekondu sakininin tedavi ettirilmesi için talimat veren Erdoğan, ailenin maddi imkansızlıklar nedeniyle okula gönderemediği 14 yaşındaki kızının da eğitim masraflarını üstlendi.


Başbakan Erdoğan, Ramazan ayı boyunca gelenek haline getirdiği gecekondu ziyaretlerini bu akşam da sürdürdü. Erdoğan, Ankara'nın gecekondu semtlerinden Karapürçek'teki Altındağ Belediyesi Su Tesisleri'nde şehit aileleriyle iftar yaptıktan sonra aynı semtteki bazı gecekonduları ziyaret etti. İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ile birlikte gecekondulara ziyaret gerçekleştiren Erdoğan, gecekondu sakinlerine gıda malzemelerinden oluşan yardım paketleri verdi. Erdoğan, ilk olarak 7 ay önce çalıştığı inşaatta yüksekten düşerek felç olan Muammer Koçak'ın gecekondusunu ziyaret etti. Erdoğan'ın ziyareti sırasında basın mensupları gecekonduya yaklaştırılmadı.


Alınan bilgiye göre, 34 yaşındaki felçli Muammer Koçak ve eşi Sevim Koçak'ın sorunlarını dinleyen Erdoğan, Koçak ailesine her türlü yardımın yapılması talimatını verdi. Muammer Koçak'ın tedavisinin tam teşekküllü bir hastanede yapılması için her türlü kolaylığın sağlanmasını isteyen Erdoğan, iki odalı gecekonduda yaşayan Koçak çiftine doğalgazlı ev sözü de verdi. Erdoğan, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'ye talimat vererek, Koçak çiftine bu konuda gereken yardımın yapılmasını istedi. Erdoğan, ailenin maddi sıkıntı nedeniyle okula gönderemediği 14 yaşındaki kızı Hanife'nin de tüm okul masraflarını üstlendi.


Başbakan Erdoğan, gecekondu ziyaretinin ardından etrafını saran gençlerle bir süre sohbet etti. Erdoğan'a sağlık durumunu soran mahalle sakinleri, 'Gayet iyiyim' cevabını aldı.


Başbakan Erdoğan'ın sürpriz ziyareti karşısında şaşıran Muammer Koçak'ın eşi Sevim Koçak, ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Eşinin 7 ay önce inşaattan düşerek felç olduğunu belirten Koçak, "Sayın başbakan hastamızı ziyarete geldi. Allah razı olsun. Allah onunla beraber olsun. Onu çok seviyoruz. Sevgimize layık bir insanmış. Allah iki cihanda da inşallah onunla beraber olsun. Sayın başbakanımız herşeye değer" dedi. Başbakanın hastası ve eviyle ilgili her türlü yardımı yapma sözünü verdiğini ifade eden Koçak, Erdoğan'ın doğalgazlı ev talimatı verdiğini açıkladı.

Eşinin beyin ameliyatı olduğu sırada hastaneden enfeksiyon kaptığını, aylardır midesinden hortumla beslendiğini dile getiren Koçak, aynı gecekonduda kayınvalidesi ve 3 çocuğuyla yaşadığını bildirdi. 14 yaşındaki kızını maddi imkansızlıklar nedeniyle okutamadıklarını anlatan Koçak, Başbakan Erdoğan'ın kızı Hanife'yi okutma sözü verdiğini söyledi. "Eşimi tedavi için hastaneye götürecekler" diyen Koçak, Erdoğan'a heyecanlandığı için hiçbir ikramda bulunamadığını söyledi. Erdoğan'ın ziyaretinin kendileri için sürpriz olduğunu kaydeden Koçak, "Heyecandan hiçbir şey aklıma gelmedi. Meğer başbakanımız bizi düşünürmüş. Başbakanımız herşeye değer" diye konuştu.


Muammer Koçak'ın annesi Döndü Koçak, "Oğlum 7 aydır mamayla besleniyor. Ayağa kalkamıyor. Allah başbakanımızdan razı olsun" dedi. Geçirdiği kaza sonucunda yatağa mahkum olan 34 yaşındaki Muammer Koçak da, karşısında basın mensuplarını görünce hıçkırıklara boğuldu.


Erdoğan, Karapürçekler'de Nihat Beldek'in gecekondusunu da ziyaret ederek, sorunlarını dinledi. Erdoğan, Beldek ailesine de gıda malzemelerinden oluşan yardım paketi verdi.

İha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2007 Salı 06:14:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?