3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Erdoğan'dan Ormancılık Günü mesajı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şehir merkezlerinde yaşayan halkın beden ve ruh sağlığına hizmet eden ormanların kurulması ile devlet ormancılığından millet ormancılığına geçişin önemli adımlarını attıklarını belirtti.

Başbakan Erdoğan, Dünya Ormancılık Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Başbakan Erdoğan mesajında, doğal hayatın en önemli denge unsuru kabul edilen ormanların, milli zenginliğin olduğu kadar evrensel mirasın da bir parçası olduğunu kaydetti.

Türkiye yüzeyinin yüzde 26'sını kaplayan bu önemli zenginliğin gelecek nesillere aktarılabilmesinin ancak koruma alanlarının sayısının artırılmasıyla mümkün olduğunu ifade eden Erdoğan, hükümet olarak ormancılık politikalarına yeni bir ivme kazandırdıklarını kaydetti.

Geçmişin muhasebesi içinde geleceğin planlamasını yaparak, ileri teknolojileri kullanarak çağdaş bir ormancılık anlayışı hayata geçirdiklerini belirten Başbakan Erdoğan, orman-halk bütünleşmesini sağlamak amacıyla da kent ormanları projesini başlattıklarını ifade etti. Başbakan Erdoğan mesajında şöyle dedi:

"Böylece şehir merkezlerinde yaşayan halkımızın beden ve ruh sağlığına hizmet eden ormanların kurulması ile devlet ormancılığından millet ormancılığına geçişin önemli adımlarını attık. Bu elbette sosyal ormancılığın ileri bir aşamasıdır. Hepimiz biliyoruz ki ormanlarımızı ve çevremizi korumak kendi geleceğimize sahip çıkmak demektir. Yurt çapında kararlılıkla yürüttüğümüz ağaçlandırma, erozyon kontrolü ve ormanların rehabilitasyonu çalışmalarına devam ediyoruz. Zira erozyonun yanında küresel ısınmanın, susuzluğun ve hava kirliliğinin sıkıntıları ancak ağaçlandırma ile aşılacaktır. Unutmamalıyız ki ormanlarımızın korunmasına ve geliştirilmesine vatandaşlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın da etkin katılımı şarttır."
 

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 11:55:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?