3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Ergenekon bile durduramadı!

Cumhuriyet mitingi Ankara'da büyük bir coşkuyla başladı.

Tandoğan meydanı doldu taştı. Ergenekon soruşturması nedeniyle ADD'nin bugün düzenlediği Tandoğan'daki Cumkhuriyet Mitingi'ne katılımın az olacağı konusundaki iddialar gerçekleşmedi.

Tam olarak dolduğunda 130 bin kişi aldığı belirtilen Tandoğam Meydanı'nda büyük bir kalabalık var.

Atatürkçü Düşünce Derneği'nin düzenlediği mitingde saygı duruşu yapıldı. Konuşmaların ardından Edip Akbayram da bir konser verecek.

Tartışmalara neden olan ve Ergenekon iddianamesine de giren “Cumhuriyet Mitingleri” bugün Ankara’da yeniden başladı. İlk miting yine Tandoğan meydanında düzenlenmişti. Bugünkü Cumhuriyet mitinginin eskilere oranla daha geniş katılımlı ve daha kalabalık olması için uğraş veren tertip komitesi Ankara’yı da miting afişleri ile donatmıştı. Afişlerde, “Sosyal hukuk devletine, demokratik laik cumhuriyete, üniter yapımıza ve tam bağımsızlığımıza sahip çıkalım” ibareleri yer aldı. 

Miting nedeniyle başkent Ankara’da geniş güvenlik önlemleri alındı. Mitingin yapılacağı yerler ve civarlar araç trafiğine kapatıldı. 

Miting alanına gelenlerin, Türk bayrakları ve Atatürk posterlerinin yanı sıra “Vatan toprağı kutsaldır”, “Laiklik adam olmaktır”, “Ya istiklal ya ölüm”, “Yargıya uzanan eller kırılsın”, “Türkiye laiktir laik kalacak” yazılı pankartlar taşıdıkları görüldü.

Katılımcılar, Tandoğan Meydanı'na, oluşturulan kontrol noktalarından kapsamlı üst araması yapıldıktan sonra alınıyor. Miting alanı çevresinde emniyet güçlerince geniş güvenlik önlemleri alınırken, Tandoğan Meydanı'nda yaklaşık 4 bin polisin görev aldığı bildirildi.

Herhangi bir sağlık sorunu yaşanması durumunda müdahale için ambulans ve sağlık görevlileri hazır bekletilirken, seyyar tuvaletler de oluşturuldu.

 

...
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2009 Pazar 13:15:28
Güncelleme :17 Mayıs 2009 Pazar 13:53:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?