5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Esenboğa yoluna Blair'den övgüler

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı Esenboğa yolundaki gelişmeyi ilk gören İngiltere Başbakanı Tony Blair, yola övgüler yağdırdı.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte geçtiğimiz günlerde basın toplantısı düzenleyen Blair, bir soru üzerine, "Türkiye'de gelişmeyi görmek havaalanından şehir merkezine kadar olan çalışmaları bakmak bile yeterlidir" diye konuştu. 

Blair'in Türkiye'deki gelişmeyi örnek gösterdiği Esenboğa yolu, 103 gün gibi rekor bir sürede tamamlandı. 15 kilometresi alt ve üst geçitler ve bağlantı servis yollarıyla 30 kilometre uzunluğundaki yolun yapımında 2 bin kişi çalışarak rekor kırmıştı. Büyükşehir Belediyesi'nin Kuzey Ankara Projesi kapsamında yaptığı Esenboğa yolundaki gelişmeyi ilk gören yabancı devlet adamı İngiltere Başbakanı Tony Blair oldu. Kuzey Ankara projesinin başlamasından önce Türkiye'yi ziyaret eden Blair farkı görünce şaşırdı. Erdoğan ile basın toplantısı düzenleyen Blair, yabancı bir gazetecinin sorusu üzerine, "Türkiye çok büyük bir ülke son yıllarda hızla bir büyüme gösteriyor. Türkiye'deki gelişmeyi görmek için havaalanından şehir merkezine kadar olan çalışmalara bakmak bile yeterli" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2006 Pazartesi 11:09:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali san IP: 85.99.160.xxx Tarih : 19.12.2006 10:41:21
ESENBOĞA HAVA ALANI YOLU NU YAPANLARA,YABANCI DEVLET ADAMLARINDAN ÖVGÜ GELMESİ,ÜLKEMİZ ADINA ÇOK GÜZEL BİR GELİŞME. ONUN İÇİN BEN DİYORUM Kİ YAPILAN İYİ BİR İŞİN ARKASINDA OLALIM,SİYASİ OLARAK DÜŞÜNMEYELİM,BU ÜLKE HEPİMİZİN,SAĞCISIYLA,SOLCUSUYLA. YAPILAN OLUMSUZLUKLARIN DA KARŞISINDA OLALIM,AYNI BÜTÜNLÜKTE. BAŞKA TÜRKİYE YOK.