3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Eski meclis önünde protesto

ESKİ MECLİS ÖNÜNDE 'DEMOKRATİK AÇILIM' PROTESTOSU

Türk Dayanışma Konseyi, 10 Kasım'da TBMM'de yapılması beklenen 'demokratik açılım' görüşmelerini protesto etti.

Ulus'taki 2. Meclis binası önünde ellerinde Türk bayrakları ile toplanan aralarında şehit yakınlarının da bulunduğu Türk Dayanışma Konseyi yanlısı bir grup, "Kahrolsun PKK", "Türk milleti sandıkta hesap soracak", "Taşeron hükümet istemiyoruz", "Millet uyuma geleceğin karanlık" gibi sloganlar attı.

Grup adına bir açıklama yapan Türk Dayanışma Konseyi Sözcüsü Kazım Ütük, Türk milletinin ülke çapında gösterdiği milli ve demokratik tepki karşısında sarsılan iktidarın milletin mesajını duymazdan geldiğini iddia ederek, "Bu sebepten olsa gerek, iktidar sözde açılım projesini şimdi de büyük bir aymazlık içinde Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım'da yüce Meclis'e sunma gayretkeşliğine girmiştir" dedi.

"Türk milletinin bekasını tehdit eden, Cumhuriyetin temel değerlerini değiştirmeyi amaçlayan sözde açılım projesinin Atatürk'ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım'da Yüce Meclis'e getirerek kimden neyin rövanşını almak istiyorsunuz?" diyen Ütük şöyle devam etti:

"'Cumhuriyetin temel değerlerini yıpratıyoruz, Türk devletinin milli ve üniter yapısını, vatanın bütünlüğünü hiçe sayıyoruz. Mezarında rahat uyuma' mesajını mı vermek istiyorsunuz".

Eylem yapılan konuşmaların ardından olaysız sona erdi.

ESKİ MECLİS ÖNÜNDE 'DEMOKRATİK AÇILIM' PROTESTOSU
İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2009 Pazartesi 14:21:05
Güncelleme :9 Kasım 2009 Pazartesi 14:52:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?