3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Eski 'Meclis'te tören düzenlendi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 'eski meclis' olarak bilinen 1. TBMM binasında düzenlenen törenlerle kutlandı.

Törene TBMM Başkanı Köksal Toptan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, kuvvet komutanları, milletvekilleri ve bürokratlar katıldı.

Tören başlangıcında Sinop Mebusu Şerif Bey'in o dönem meclise hitaben yaptığı açılış konuşması okundu. TBMM Başkanı Köksal Toptan, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın adından 89. yıl anısına bir konuşma yaptı. Toptan, "Burası bağımsızlık için savaşan kahramanların güçlerini birleştirip ülkenin kaderine el koyduğu yerdir. Burası milletin tek vücut olduğu yerdir. Burası özgürlük sevdalıların buluşma adresi olmuştur" dedi.

Toptan, önümüzdeki Mayıs ayından itibaren 90. yıldönümü kutlamalarını bir yıla yayacak şekilde etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi. Bugün Türkiye'de herkesin barış içinde, kardeşçe ve özgürce yaşamasını kahramanlara borçlu olduğunun altını çizen Toptan, "Bize düşen vatanımızı Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine çıkarmak için güçlerimizi birleştirip daha çok çalışmaktır" diye konuştu.

Toptan, daha sonra özel defteri imzaladı. TBMM Başkanı Köksal Toptan ve beraberindeki heyet, eski meclis bahçesinde Ankara Seymen Kulübü üyelerinin gösterisini izledi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 13:25:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?