3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Esnafa Akgül'den ziyaret

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Büyükkayaş Mahallesi’nde esnafı ziyaret etti. Esnafa bol kazançlar dileyen Akgül, esnaf ve bölge halkının Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili sorularını yanıtladı.

“Bol Kazançlar”

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Büyükkayaş Mahallesi’nde esnafı ziyaret ederek, hayırlı ve bol kazançlar diledi. Kayaş Caddesi’ndeki esnafı tek tek dolaşan Başkan Akgül’e, belediye meclis üyeleri de eşlik etti.

Sorunları Dinledi

Esnafın sıkıntı ve isteklerini dinleyen Akgül, “Mamak’ı kalkındırmak hepimizin ortak sorumluluğu. Sorunların çözümü için yasal çerçeveler içerisinde elimizden geleni yapacağız. Birlik ve beraberlik içinde hareket edip kararlar alacağız. Gerek belediyede, gerekse bölgede gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerle sık sık bir araya geliyoruz. Görüş alışverişinde bulunup, çözüm noktaları arıyoruz. Bu istişarelerinde çok yararlı olduğunu görüyoruz. Belediye olarak zorlaştırma değil, kolaylaştırma taraftarıyız” diye konuştu.

“Yeni Bir Mamak”

Esnaf ve bölge halkının Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili sorularını yanıtlayan Başkan Akgül, proje kapsamında Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte 42 bin konut inşa edileceğini vurguladı.

 Akgül, Mamak’taki çarpık yapılaşma sorununu kentsel dönüşüm projeleriyle çözmeye kararlı olduklarını belirterek, projeyle ilçenin spor kompleksleri, ticaret merkezleri, kütüphanesi, sağlık ocağı, parkları, yeşil alanları ve rekreasyon alanlarıyla cazibe merkezi haline geleceğini ifade etti.

“Ticaret Hacmi Genişleyecek”

Yeni Mamak’la birlikte bölgenin ticaret hacminin de genişleyeceğini bildiren Akgül, proje kapsamında kurulacak küçük ve orta ölçekli sanayi sitelerle yatırımcıların Mamak’a gelmesini sağlayacaklarını belirtti. Samsun Yolu çıkışında 600 işyerini kapsayacak küçük sanayi sitesi kuracaklarını da kaydeden Akgül, belediye ekiplerinin yolları açmayı başladıklarını bildirdi.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2009 Çarşamba 12:16:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?