4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Esnafın canı yanacak!

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, Ramazan ayı öncesi zam yapan esnafın üyeliğini iptal edecekleri uyarısında bulundu.

Çelikus, birçok temel gıda ürünündeki fiyat artışının üretici firmalardan kaynaklandığını belirterek, keyfi zam yapan esnafa acımayacaklarını kaydetti. Her toplumda, her meslek grubunda olduğu gibi esnaflar arasında da çürük yumurtalar olabileceğini ifade eden Çelikus, "Ancak burada üretici firmalardan kaynaklanan sorunları da göz ardı etmememiz gerekir. Ahlak prensipleri üzerine kurulu Ahilik gibi bir geleneğe sahip esnaflarımızın mübarek Ramazan ayı öncesi böyle bir uygulamaya gideceğine ihtimal vermiyoruz. Bütün Müslümanlar'ın dört gözle beklediği Ramazan ayını fırsat bilerek fiyat artışına gidilmesini doğru bulmuyoruz. Bu tutum esnafımıza yakışmaz" dedi.

Ramazan ayında keyfi zam yaparak vatandaşları mağdur etmemeleri konusunda üyelerini uyardıklarını kaydeden Çelikus, şöyle devam etti:
"ESDER'e üye esnaflarımız asla böyle bir şeye tenezzül etmez. Bu konuda yönetim olarak üyelerimize kesin talimat da verdik. Üyelerimizin hem kendilerinin fiyat artışına gitmemesi hem de komşu esnafını uyarmasını talep ettik. Biz ESDER olarak esnaflarımızın Ramazan ayını fırsat bilerek fiyat artışına gideceğine inanmak istemiyoruz. Esnafımızın bu konuda duyarlı olduğunu düşünüyoruz. Esnaflarımızın fakir fukaranın ekmeğine göz dikmeyeceğini bekliyor ve umuyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2007 Salı 13:19:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?