3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Esnafın umudu 'Anneler Günü'‎

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kriz nedeniyle zor günler geçiren esnafın ümidini 'Anneler Günü' alışverişlerine bağladığını belirtti.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, global ekonomik kriz nedeniyle işleri her geçen gün azalan, vergi, Bağ-Kur ve SSK primlerini ödemekte güçlük çeken çok sayıda küçük esnafın kepenk kapattığını, işsizliğin tavan yaptığını kaydetti.

Yaklaşık 2.5 milyon esnaftan 1.5 milyonunun umudunu 'Anneler Günü' nedeniyle yapılacak satışlara bağladığını belirten Palandöken, "Çünkü esnafımızın yaklaşık yüzde 70'inden fazlası yaşanmakta olan kriz nedeniyle masraflarını dahi karşılayamamakta. Yüzde 20 esnafımız ise adeta bitkisel hayata girmiş durumda. Anneler Günü esnafımızın dört gözle beklediği önemli günlerden birisidir. 2007 ve 2008 yılında ne bayramlar ne de yılbaşları ve diğer özel günler esnafımızın yüzünü güldürmedi. Önümüzde Anneler Günü var. 1.5 milyon esnafın umudu bu günde. Esnafımız biraz iş yapabilirse çekini, senedini ve piyasaya olan borcunu ödeyip biraz olsun nefes alacak. Bunun tersi bir durum olursa esnaf daha da zorlu günlere girecek" dedi.

Esnafın zor günler geçirmesinde en büyük etkenin yaşanmakta olan global kriz ve perakende yasasının sürekli olarak ertelenmesi olduğunu ifade eden Palandöken,  "Bizim yıllardır dile getirdiğimiz gerçekler, nihayet Dünya Bankası raporlarına da girmiştir. Bu gerçeği yetkililerin de görüp, perakende yasasının çıkmaması durumunda ne yazık ki doğuracağı sonuçlar yönünden son derece üzüntü verici olacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 12:06:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?