3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Esrar tacirleri polise takıldı

Ankara'da düzenlenen "Kasırga-09" adlı uyuşturucu operasyonunda 19 kişi gözaltına alınırken, 55 kilogram esrar ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, bir kamyonla Ankara'ya uyuşturucu getirileceği bilgisine ulaşan İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Kasırga-09 adlı operasyon düzenledi. Savaş G.'nin kullandığı bir kamyonun Ankara'dan Diyarbakır'a yük götürdükten sonra Hatay'a geçtiği tespit edildi.

Hatay'dan kamyonun zula kısmına yüklenen esrar maddesini Ankara'ya getiren kamyon Gölbaşı'nda durduruldu. Narkotik köpeği Danny'nin kamyonda yaptığı aramada zula tabir edilen gizli bölümde yaklaşık 55 kilogram esrar ele geçirildi. Sürücü Savaş G.'nin gözaltına alınmasının ardından şebekenin elebaşı olduğu belirlenen Murat K., Ankaragücü-Bursaspor maçına giderken gözaltına alındı. Operasyonda ayrıca Cengiz A., Cemal A., Deniz H. ve Ersin Y. gözaltına alındı.

Zanlıların Mamak ilçesi Gülveren semtinde bir okulun etrafında uyuşturucu sattıkları iddia edildi. Operasyonda ayrıca uyuşturucu kullanıcısı olduğu belirlenen 13 kişi hakkında yasal işlem yapılmaların ardından serbest bırakıldı.

Savaş G., Murat K., Cengiz A., Cemal A., Deniz H. ve Ersin Y. haklarında, "uyuşturucu madde ticareti yapmak ve esrar maddesi elde edilen Hint keneviri bitki kırıntısı temin etmek, nakletmek bulundurmak ve kullanmak" suçlarından adliyeye sevk edildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2009 Salı 14:24:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?