5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Ethem'den acı haber!

Ankara Kızılay’da 1 Haziran günü yapılan gösteriler sırasında polis kurşunuyla başından vurulan ve Numune Hastanesi Yoğun Bakım’da bugüne kadar yaşamak için direnen Ethem Sarısülük’ün beyin ölümü gerçekleşti.

Ethem Sarısülük’ün ağabeyi Mustafa Sarısülük kardeşinin beyin ölümünün gerçekleştiğini, kalbinin tek tük attığını söyledi. Ailenin avukatı Kazım Bayraktar da beyin ölümünün gerçekleştiğini belirterek, “Her an kesin ölümü de bekliyoruz” dedi.

Ethem Sarısülük Gezi Parkı’nın Ankara’da yapılan destek eyleminde Kızılay’da polisin topluluğa açtığı ateş sonucu başından yaralanmıştı. O günden beri yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Ethem Sarısülük’ün vurulma anına ilişkin görüntüler de ortaya çıkmış ve soruşturma başlatılmıştı. Vurulduğu yerde keşif de yapılmasına ve olaya ilişkin üç tanığın ifadesine rağmen polis ortaya çıkartılıp savcılığa sevki dahi yapılmadı, ifade vermedi.

Sarısülük’ün ağabeyi Mustafa Sarısülük ve Avukatı Kazım Bayraktar fail ve faillerin biran önce yargı önüne çıkartılıp, cezalandırılmasını istedi.

Beyin ölümü gerçekleşen Sarısülük’ün ailesi organlarını bağışladı. Kesin ölümünden sonra Sarısülük’ün organlarının, ihtiyacı olanlara verilmesi bekleniyor.

...
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2013 Çarşamba 17:41:56
Güncelleme :13 Haziran 2013 Perşembe 12:51:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?