3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Etimesgut'ta okul ve camiler ilaçlandı

ETİMESGUT'TA OKUL, CAMİ VE KUR'AN KURSLARI İLAÇLANDI

Etimesgut Belediyesi, H1N1 virüsüne karşı okulların yanı sıra vatandaşların toplu olarak bulundukları cami ile Kur'an kurslarına da ilaçlama yaptı.

Etimesgut Belediyesi, domuz gribi salgınına karşı ilçede ilaçlama çalışması başlattı. Çalışma kapsamında ilçedeki 72 okulla birlikte 67 cami ve 25 Kur'an kursu, 20 çeşit virüse karşı etkili olan özel bir dezenfektasyon karışımla temizleniyor. Belediye sağlık ekipleri, koruyucu elbiselerini giyerek dezenfekte çalışmalarını yürütüyor. Ekipler, camilerin abdesthane bölümünden başlayarak, cami içinde cemaatin dokunduğu tüm alanları temizliyor. Etimesgut Belediyesi, 14 ana okulu, 14 ortaöğretim ve 40

ilköğretim okulu başta olmak üzere halk eğitim merkezleri, rehberlik araştırma merkezi ile Eryaman Uygulama Okulu'nda dezenfekte çalışması yapıyor. Okul bahçelerinde oyun alanları, sınıflar, spor salonları ile öğrencilerin temasta bulunduğu tüm alanlar dezenfekte ediliyor. Derslerin aksamaması için okulların boş olduğu zaman aralıklarında çalışmalar yürütülüyor.

Etimesgut Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü kontrolünde yürütülen dezenfeksiyon çalışmalarının halk sağlığı üzerinde hiçbir yan etkisinin olmadığı bildirildi. Temizlik maddesinin hastane, kuvez ve ameliyathanelerin temizliğinde sık sık tercih edilen özel bir karışım olduğu ifade edildi.

ETİMESGUT'TA OKUL, CAMİ VE KUR'AN KURSLARI İLAÇLANDI
ETİMESGUT'TA OKUL, CAMİ VE KUR'AN KURSLARI İLAÇLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2009 Salı 13:24:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?