1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANKARA

Etlik Kavşağı'na start verildi

Başkent’in trafikte sıkışık noktalarından biri daha Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan düzenlemeyle rahatlığa kavuşacak.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent trafiğinin en sorunlu bölgelerinden biri olan Samsun-Konya Yolu üzerinde bulunan ve halk arasında 1011 Kavşağı olarak bilinen Etlik Kavşağı’nda ön çalışmaların başladığını, 15 Haziran’dan itibaren de asıl çalışmalara geçileceğini bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl içerisinde gerçekleştireceği alt-üs geçit çalışmalarının en önemlilerinden biri olan Etlik Kavşağı’nda ön hazırlıkların başladığını, okulların tatile girmesinin ardından muhtemelen 15 Haziran’dan itibaren inşaata başlayacaklarını ifade eden Melih Gökçek, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"1011 Kavşağı olarak bilinen bölgede, trafiği sıkıntıya sokmayacak şekilde ön çalışmalarımızı başlattık. Okulların tatil edilmesiyle birlikte, buradaki trafik akış yönlerini yeniden düzenledikten sonra hız kazanacak olan inşaat yapımını sonbaharda tamamlayacağız. Buranın hizmete girmesiyle, Samsun Yolu Mamak’tan Ankara’ya giriş yapan bir araç hem Gölbaşı’na kadar, hem de İstanbul Yolu çıkışına kadar kesintisiz olarak gidebilecek. Projeye göre,1011 Kavşağı’na bir alt geçit , 2 adet U dönüşü, bir köprü, eski garajların önüne de bir köprü tesis edilecek. Ayrıca alt yapı aktarımlarıyla birlikte, Hatip Çayı aktarımı da gerçekleştirilecek."


Kenthaber
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2005 Çarşamba 15:42:04
Güncelleme :8 Haziran 2005 Çarşamba 15:45:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?