3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Evlilik kriz tanımıyor

Çankaya Belediyesi Evlendirme Birimi verilerine göre geçen yıl Ocak ile Haziran ayları arasında gerçekleşen evlilik sayısı 2 bin 403 iken yaşanan ekonomik krizin kendini iyice hissettirdiği 2009 Ocak ve Haziran arasındaki evlilik sayısı ise 2 bin 450 oldu.

Çankaya Belediyesi yetkilileri, ekonomik krizin evlenme sayısında bir düşüş oluşturmadığına işaret ederek, Ramazan ayının yaklaşmasından kaynaklı evliliklerin daha çok Haziran ve Temmuz ayında yoğunlaştığına dikkat çekti. Ayrıca okulların tatile girmesi de evliliklerin artmasına neden olan etkenlerden biri olarak gösterildi.

Çankaya Belediyesi Evlendirme Birimi yetkilileri, evlilik sürecinde bazı dikkat çekici olayların da yaşandığına da işaret ettiler. Çiftlerin dünya evine girmesinin ardından, bazı bayanların kendi soyadlarını kullanmak istemesinin çiftler arasında sorunlara neden olduğunu kaydeden yetkililer, "Bayanlar kendi soyadlarını kullanmak isterken erkekler ise soyadlarını bayanların soyadının arkasına takılmasını sorun edebiliyorlar" diye konuştu.

Geçen yıl Ocak ile Haziran ayları arasında 2 bin 403 olan evlilik sayısı bu yılın aynı döneminde 2 bin 450 olurken, yetkililer krize rağmen Çankaya Belediyesi'nin "Evlilik Öncesi Eğitim Programı"na da katılımlarının çoğaldığını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2009 Salı 11:00:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?