3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Evren şehir plajı temizlendi

Ankara'nın uzak sahili Evren şehir plajı belediye ekipleri tarafından düzenleniyor. Hirfanlı barajı kıyısında bulunan Evren'in sahili yazın ziyaretçi akınına uğraması ve vatandaşlar tarafından sıkça ziyaret edilmesi sebebiyle belediye ekipleri tarafından düzenlenmeye başlandı.

Çevre'deki otların ve rahatsız edici bitkilerin temizlenmesinin yanında, ağaç dikiyor, daha önce dikilen ağaçlara bakım yapılıyor ve sulanıyor. Özellikle gurbetçiler tarafından plaja olan talep belediye ekiplerini bu konuda daha özenli olmaya teşvik ediyor.

Geçtiğimiz yıllarda Belediye tarafından yap işlet devret modeli ile ihaleye verilen ve fiyaskoyla sonuçlanan Plaj Sosyal tesisleri ise terkedilmiş bir vaziyette çürümeyi bekliyor.

Yaklaşık 200 milyar liralık maliyeti olan ve çelik konsrüksiyon ile yapımı amaçlanan tesis yanlış proje sebebiyle kullanılamaz duruma getirilmişti, bu konuda vatandaşlarında haklı tepkisi ve yeni bir plaj sosyal tesisine olan ihtiyaç sebebiyle yeni Belediye Başkanı Nedim Keskin'i harekete geçirdi, yapımı ve ihalesi yılan hikayesine dönen ve birtakım şaibelerin ve iddialarında odağı olan tesis konusunda, Keskin inceleme başlattı. Tesis konusunda ki tüm iddiaları değerlendiren Başkan burada yaşanan tüm olumsuzlukları halka ilan edeceğinide belirtti.

Bölgenin ve Ankara'nın yeni gözde tatil mekanı Evren; Son yıllarda yağışların artması, suyun devir daim yaparak temizlenmesi ve suya atılan kirli atıkları engellenmesi ve arıtılması sebebiyle berrak ve temiz suyuna kavuşan Evren plajı yeni yatırımcıları bekliyor.

Mehmet Şahin Keskin/ Evren Kenthaber
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 14:55:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?