3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Evren’de Türkeş coşkusu

12 Mart Perşembe günü Evren ilçesine ziyarete gelen MHP Ankara Milletvekili Y.Tuğrul TÜRKEŞ’e büyük ilgi.

Öğle saatlerinde ilçeye gelen Türkeş, vatandaşlar tarafından ilçe girişinde araçlarla karşılandı, yaklaşık 100 aracın karşıladığı Türkeş bu ilgiden memnun oldu.İlçe içerisinde konvoy yapıp vatandaşları selamladıktan sonra, meydanda birleşen kalabalığa hitab edildi.

İlk olarak MHP Evren Belediye Başkan Adayı Nedim KESKİN’in konuştuğu toplantıda;İktidar partisinin üzerinde baskıları biliyoruz, tüm bu baskılara rağmen verdiğiniz samimi desteğe güveniyoruz dedi.

Konuşmasına devam eden Keskin; Sandıktan ümidini kesenler, belediye çalışanlarının maaşını alamayacağını söyleyip tehdit ediyorlar, bu tehditlerin sonuçsuz kalacağını iyi bilmelidirler, işçi ve memur maaşları kimsenin tekelinde değildir, devlet tarafından ödenmektedir. Hatta öyle ki bazı AKP taraftarları hızını alamayarak bağ kur emeklisi bir vatandaşı kandırmaya çalışıp “bak Nedim Keskin gelirse maaşını alamazsın” bağ kuruda mı siz aldınız? Diye tepki gösterdi. 2004 yılındaki seçimlerde söyledikleri yalanları tekrar söylemeye başladılar! Devr-i iktidarlarında ilçemizdeki kamu kuruluşlarının bir kısmı alındı, diğer bir kısmının personeller tabiri caizse budandı, personel azaltarak ilçemizi ilçelikten neredeyse kasaba durumuna düşürdüler. Dedi.

Sonra bir konuya dikkat çekerek: “Değerli hemşerilerim, şu üç cümleyi iyi öğrenin! Asiller idare eder, basitler şikayet eder, acizlerde iftira eder! Dedi vatandaşların yoğun bir tezahüratına neden olan bu sözlerin ardından Bizler idare etmeye talibiz, rakiplerimizde memur şikayeti yapıp baskı kuruyorlar; Diyanet Camiasında ki memurları, Hükümet konağındaki memurları, okullardaki Öğretmenleri gözümüzün önünde tehdit ediyorlar, yalan söyleyip iftira ediyorlar, yani aciz oldukları gösteriyorlar. İş sözü verip milleti kandırmaya çalışıyorlar, şubat ayı istatistiklerine göre sadece Ankara’da 72 bin kişi işten çıkarılmış, sadece Ankara! Kapı kapı geziyorum, birebir görüşüyorum Evren’de tesbit ettiğim iş sözü verilen kişi sayısı 73.. Ankara’da bir eve ziyarette bulundum, burayı bitirmişler bir işte oraya vermişler” Banka’da ki güvenlik görevlisi arkadaşımız emekli oldu onun yerine eleman alınacak birbirinden habersiz 7 kişiye güvenlik görevlisi olarak iş sözü verilmiş..

Bu arkadaş 10 yıl Belediye Meclis Üyeliği yaptı, 7 yıl İlçe başkanlığı yaptı bir tek ferdi işe koyduysa ismini söylesin namerdim söz veriyorum adaylıktan çekileceğim, desin ki bana falan kişiyi götürdüm ama temizlik şirketine koydum demesin onu bizde yaparız! dedi.

Bu seçimde Şehr-ül Emin yani bugünkü adıyla Belediye Başkanını seçeceksiniz, beni emin biliyorsanız beni, diğer arkadaşı emin biliyorsanız onu seçeceksiniz, ancak ben belediyecilikte ben değil biz deme ekolünü getiriyorum. Bakınız benim belediye meclisi üyesi arkadaşlarım çocuklarını evlendirmiş, emekli olmuş, çocuğunu okutmuş bir iki istisna hariç.. işine yerleştirmiş , memleketine gelmiş eğer bir iş imkanı doğarsa vatandaşlara yardım olacaklar Ama Belediye teslim edeceğiniz diğer arkadaşımın yanındaki belediye meclis üyelerinin işsizlerinden, sizin işsizlere, siz işsizlere sıra mı gelecek, dün bana meclis üyeliği ver çocuğum işe girecek diyen bugün karşımda.!

Düne kadar ne söylüyorlardı, miting yapamazlar, konvoy düzenleyemezler. Biz böyle konvoy düzenleriz, boş araç taşımayız, dışardan araç taşınmaz, seçmenini bindirirsin şehir turu attırırsın, sonra meydanda indirir konuşursun..
Siyaset bilmeyenler , politika üretemezler, çünkü siyaset bir ilim bir bilim dalıdır, iftirayla sonuç alınmaz şikayetle bir yere varılamaz değerli zamanınızı bize ayırdığınız için hepinize teşekkür ediyor saygıyla selamlıyorum. Dedi.

Ardından Tuğrul TÜRKEŞ; Her yerde bu adaylar önce çıkınca iktidar partisini korku sardı, Şimdi Önce Adalet Bakanı söyledi, ardından başka bir Bakan söyledi, şimdide Başbakan her yerde gidip diyor ki MHP’nin adaylarını seçince size nasıl hizmet verecekler. Bu arada mikrofonun arızalanmasıyla bir süre mikrofonsuz hitabetine devam etti.

Beypazarın’ da Mansur Yavaş 2 dönemdir belediye başkanlı yapıyor Ankara’nın ilçesinde 6 yıllık AKP iktidarı döneminde MHP önde gelen bir ilçede Belediye Başkanlığı hizmetini ortaya koydu. Hemde Ankara’nın en örnek ilçesi oldu, hizmet ederken, maaşları öderken en örnek ilçe oldu, az önce Nedim Bey bahsetti, bunlar vatandaşı korkutarak ayakta durmaya çalışıyorlar.. dedi

Büyükşehir M. Gökçek çıkıyor aman ha Karayalçın gelir diye korkutuyor. Sen bunca yıldır belediye başkanısın göğsünü ger gerebiliyorsan alnını aç açabiliyorsan ben geçmişteki 10 yıl şu hizmetleri yaptım beğeniyorsanız oy verin de.Niye Murat Karayalçın’la korkutuyorsun demek ki hiçbir şey yapmadın! bizim Türkçede güzel bir laf var; Leyleğin ömrü laklakla geçer bunların ömrü laklakla geçiyor..dedi İşsizlik ve yolsuzluk konularınada değinen Türkeş, krizin hala örtbas edildiğini ancak kriz yoksa işten çıkarmaların sebebi nedir dedi.

Ardından hükümet konağına, kaymakamlığa ve belediyeye ziyarette bulunan Türkeş son olarak parti temsilciliğine uğrayıp vedalaştıktan sonra sevgi gösterileriyle uğurlandı..

 

Mehmet Şahin Keskin/Evren Kenthaber
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 11:34:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?