3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Eymir'de alkol yasak!

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) Eymir’de yasaklanan içki satışının mevzuattan kaynaklandığını belirterek, “Her türlü eğitim ve öğretim kurumları yerleşkeleri dahilinde kalan iş yerlerinde içki satışı yapılması mümkün değildir” açıklamasını yaptı.

Eymir Gölü'nde içki satışına son verilmesinin ardından, ODTÜ yönetimi alınan kararla ilgili bir tasarruflarının olmadığını belirterek, “Bu işletmelerin lisans hakkı TAPDK’dadır. TAPDK lisans yenilemediği için içki satışı durdurulmuştur” açıklaması yaptı. Konu ilgili TAPDK’dan yapılan açıklamada ise, “Her türlü öğretim ve eğitim kurumları yerleşkeleri dahilinde kalan iş yerlerinde” alkollü içki satışı yapılmasının mümkün olmayacağı belirtilerek, “Yazılı ve görsel basında çıkan haberlere konu olay Yüksek Öğretim Kurulu’nun, bahsi geçen mevzuatı uygulamasından kaynaklanan bir sonuçtur” denildi.

YETKİ BİZDE

Tütün mamulü ve alkollü içki piyasasına yönelik düzenleme yapma görev ve yetkisinin 4733 sayılı kanunla kendilerinde olduğunu altını çizen TAPDK, kanunun uygulamaya geçirildiğini belirterek şu ifadelere yer verdi:

“4250 sayılı İspirto ve İspirtolu İçkiler İnhisarı Kanunu’nun, ‘Öğrenci yurtları, spor kulüpleri, her türlü öğretim ve eğitim kurumları, kahvehane, kıraathane, pastahane, bezik ve briç salonlarında alkollü içkilerin satışı için ruhsat verilmez’ şeklinde maddede açıkça belirtilen ‘öğrenci yurtları’ ve ‘her türlü eğitim ve öğretim kurumları’ kavramlarına netlik kazandırılması ve uygulamada karşılaşılan tereddütlerin giderilmesi amaçlanmıştır. Bu nedenle tüm üniversitelerde uygulama birliğinin sağlanması amacıyla 28 Kasım 2012 tarihli ve 7102 sayılı kurul kararı ile söz konusu kavramların çerçevesi çizilmiş ve uygulamaya konulmuştur."

...
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2013 Salı 10:47:24
Güncelleme :22 Ocak 2013 Salı 10:51:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?