4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Falcı çeteyi nasıl dolandırdı?

Ankara narkotik polisinin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda 50 kilogram eroin ele geçirildi. Olayla ilgili olarak 3'ü uyuşturucu kaçakçısı, 5 kişi gözaltına alındı.


Gözaltına alınanlar arasında bir falcının da bulunduğu belirtildi. Falcı kadının uyuşturucu pazarlamadan önce kaçakçıların falına bakarak, “Bugün size bir şey olmayacak, yollar güvenli” şeklinde yönlendirdiği belirlendi. Falcının yüklü miktardaki para alarak, çeteyi dolandırdığı belirlendi.

Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Şube Büro Amirliği görevlileri, bir istihbaratı değerlendirerek Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden uyuşturucu getirerek, Ankara'da piyasaya sürmeye çalışan bir gruba yönelik çalışma başlattı.

“Salkım” adı verilen operasyon kapsamında İsa A, Yavuz S. ve Faris A. gözaltına alındı. Bu kişilere ait 2 ayrı otomobilde yapılan aramada, 50 kilo 19 gram ağırlığında eroin ele geçirildi. Otomobilde bulunan uyuşturucu paketlenen poşetlere, paketlere vurulan mühre, uyuşturucudan elde edildiği belirlenen 1150 YTL paraya ve senetlere el konuldu.

Zanlıların Altındağ'da oturdukları belirlenirken, bu kişilere uyuşturucu pazarlama esnasında yardımcı olduğu tespit edilen Cesikan A. adlı falcı kadın ile Taner P. gözaltına alındı.

Cesikan A'nın, alıcı gibi davranan polislerle ilgili olarak “güvenilir insanlar” diye referans verdiği belirtildi.

Gözaltına alınan zanlılar, “uyuşturucu madde ticareti yapmak” suçundan mahkemeye sevk edildiler.

AA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2007 Cuma 18:30:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?