4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Fenerbahçe:4 - Ankaraspor:2

Karşılaşmaya çok iyi bir başlangıç yapan Fenerbahçe, Alex'le erken bulduğu gol sonucu rahatladı ve ilk yarı süresince üstün bir futbol oynadı. Özellikle Alex ve Deivid'in iyi oyunları sonucunda rahat futbol çıkaran sarı-lacivertli ekip; 26'da Semih'le bir gol daha buldu ve rakibine de uzaktan şutlar dışında pozisyon vermeden ilk yarıyı tamamladı.

Ancak ikinci yarıda başka bir Fenerbahçe vardı sahada. Skor üstünlüğüyle fazlasıyla gevşeyen evsahibi takım, düşük tempoda oynarken, Mehmet Yılmaz'ın oyuna girmesiyle hücum etkinliği artan Ankaraspor, 58'de golü bularak umutlandı. Sonraki dakikalarda Fenerbahçe'nin kötü oyunu sürse de, bir duran top organizasyonunda Alex'in ikinci golü maçı da bir ölçüde bitiren gol oldu.

Kalan dakikalarda her iki takım da birer gol daha bulurken; maçı kazanan Fenerbahçe, Salı akşamı oynanacak İnter maçı öncesi moral bulmuş oldu.

Fenerbahçe kadrosunda değişiklik

(A) Milli Futbol Takımı'nın Bosna-Hersek ile yaptığı maçtan hafif sakatlığı bulunan Gökhan, sakatlığı nedeniyle tedavisi süren Deniz ve Uruguay Milli Takımı'ndan yorgun dönen Lugano, maç kadrosunda yer almadı. Fenerbahçe'de, Gökhan'ın yerine savunmanın sağında Önder, Deniz'in yerine orta alanda Tümer, Lugano'nun yerine de savunmada Yasin, ilk 11'de yer alan futbolcular oldu. Önder dört hafta sonra ilk 11'e girdi. Son olarak 10. haftadaki Kasımpaşa maçında ilk 11'de yer alan Tümer de 2 maç sonra 11'de yer buldu.

Tribünde boşluklar

Fenerbahçe'nin Ankaraspor ile yaptığı Turkcell Süper Lig mücadelesine taraftarlar, diğer birçok lig maçında olduğu gibi tribünleri dolduramadı. Özellikle kale arkası tribünleri olmak üzere hemen tüm tribünlerde boşluklar göze çarptı.

Maçtan Dakikalar

3' GOL GOL GOL!!.. Fenerbahçe Alex'le golü buldu. Deivid'in ara pasıyla göbekten ceza sahasına giren Alex, kaleciden nefis sıyrılarak topu boş kalaye yuvarladı ve Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi.

7' Hürriyet ceza sahasına doldurdu, Volkan çıktı ve yumrukladı bu topu.

16' Hamilton çok uzaktan kaleyi zorladı ancak vuruşu auta gitti.

19' AURELİO GOLE YAKLAŞTI. Sağ kanattan kullanılan kornerde, Aurelio çok iyi yükseldi ancak kafa vuruşu az farkla auta gitti.

22' Önder uzaklardan çok sert bir şut çıkardı, Senecky güçlükle karşıladı bu nefis şutu.

26' GOL GOL GOL!!.. Semih attı, fark ikiye çıktı. Sağ kanattan gelişen atakta Aurelio, çizgiden savumanın arasındaki Semih'e nefis bir orta yaptı. Semih de ustyaca bir kafa vuruşuyla topu kalecinin sağından ağlara gönderdi.

30' NECATİ GOLE YAKLAŞTI. Ankaraspor'un kaleyi cepheden gören serbest vuruşunu Necati kullandı. Oyuncunun güzel vuruşu az farkla dışarıya gitti.

33' SENECKY ÖNEMLİ POZİSYONU ÇIKARDI. Aurelio ceza sahasının hemen dışından kaleyi görür görmez çok sert vurdu, Senecky üstüne gelen topu çıkarmayaı başardı.

36' FENERBAHÇE YİNE KAÇIRDI. Sol kanattan Carlos ortaladı, Alex ceza sahası içinde boş pozisyonda topukla dokundu, arkaya açılan topu Semih istediği gibi çeviremedi. Önemli bir pozisyondu.

43' TİTA GOLE YAKLAŞTI. Ankaraspor'un Brezilyalı golcüsü ceza sahası dışından tehlikeli bir şut çıkardı, Volkan direk dibinde önledi bu topu.

İkinci yarı:

49' VEDERSON KAÇIRDI! Hızlı gelişen atakta R.Carlos ileriye çıktı ve ceza sahasına girer girmez ortasını yaptı, savunmadan seken topu Vederson çok sert kaleye gönderdi ancak top üstten auta çıktı.

55' Hürriyet ceza sahasına koşu yaptı, yerden gelen topu bu oyuncudan önce dokunan Edu kornere attı.

57' NECATİ KAÇIRDI. Ankaraspor atağında Necati ceza sahası çaprazında kendisine atılan ara pası bekletmeden kaleye gönderdi, Volkan bu vuruşu önledi.

58' GOL GOL GOL!!.. Mehmet Yılmaz farkı bire indirdi. Sağ çaprazdan ceza sahasına giren M.Yılmaz, önündeki Fenerbahçeli oyuncudan sıyrıldı ve düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Şimdi fark bire indi.

74' GOL GOL GOL!!.. Alex attı! Sol kanattan Vederson'un kullandığı serbest vuruşa ön direkte Selçuk kafayla dokundu, kaleciden dönen topu Alex kale ağzından ağlara göndererek skoru 3-1'e getirdi.

76' GOL GOL GOL!! Alex hat-trick yaptı. Çok ilginç bir gol izledik Kadıköy'de. Kaleci Senecky'nin öne çıktığı pozisyonda Vederson 40 metreden kaleyi gördü. Senecky son anda topu önledi, Semih yeniden vurdu, bu kez de direkten döndü top. Ancak dönen topu kazanan Alex'in vuruşuna yapacak bir şeyi yoktu Senecky'nin. Kaptan geceye hat-trickle damgasını vurdu.

79' ANKARASPOR ATAĞI TEHLİKELİYDİ. Ferdi sağ kanattan ortaya çevirdi, Edu'nda seken topu Volkan iki hamlede kontrol edebildi.

80' ALEX BEŞİNCİ GOLÜ KAÇIRDI. Kaleci Senecky yine öne çıktı ve Alex de Souza müthiş bir aşırtma vuruş denedi, top adeta direği yalayarak dışarı çıktı.

83' GOL GOL GOL!!.. Mehmet Yılmaz ikinci golünü attı. Sağ kanattan Tita'nın ortasına, ceza sahası içinde uçarak kafa vuruşuyla dokunan Mehmet Yılmaz, şık bir golle farkı ikiye indirdi.

86' Fenerbahçe kontratağı tehlikeli gidiyordu ama R.Carlos Emre'den sıyrılınca arkadan faulle durduruldu

goal-ajanslar
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2007 Cumartesi 23:00:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?