3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Festivalde alışveriş keyfi

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Büyük Ankara Festivali', Başkentlilerin yoğun ilgisini çekiyor.

Atatürk Kültür Merkezi'nde (Eski Hipodrom Alanı) gerçekleştirilen festivalin coşkusu ikinci günde de devam ederken, vatandaşların tercihi tarihi özellikleri yansıtan stantlara, meraklı sorularla gezilen hizmet birimi çadırlarına ve indirimli alışveriş keyfinin yaşandığı mekanlara yöneldi.

10 gün sürecek festivalin gündüzü; dev oyun parkları, gösteri gruplarının şovları, gıdadan giyime ucuz alışveriş olanakları ile ayrı bir güzel olurken, gecesi ise14 ülkeden gelen 16 farklı grubun folklor gösterileriyle renkleniyor. Festival akşamları ülkemizin birbirinden ünlü yıldızları tarafından verilen konserlerle ayrı bir şenlik havasında geçiyor. Açılışının yapıldığı ilk saatlerden itibaren ziyaretçi akınına uğrayan festival alanı, kadın-erkek, çoluk-çocuk 7'den 70'e herkesin ilgi odağı oldu.

Yüzlerce kişi gün boyu festival alanında yer alan çeşitli aktivitelerden yararlanarak, coşku dolu saatler geçiriyor. Festivalde sunulan birçok eğlence ve aktivitenin yanı sıra vatandaşlar üniversiteler, sivil toplum örgütleri, belde, ilçe ve Büyükşehir Belediyesi ile birimlerini ayağına kadar getirilen stantlarda daha iyi tanıma fırsatı buluyor. Büyükşehir Belediyesi ile ASKİ, EGO Genel Müdürlükleri ve Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şirket ve birimler oluşturdukları çadırlarda kendi faaliyet alanlarını anlatırken, özellikle sergi ve sunumları Başkentlilerin büyük ilgisini çekiyor.

Bu birimlerden en çok ilgi gören ise Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı çadırı oluyor. Yazılı ve görsel basının tarihsel gelişimi materyallerle anlatılırken, 2009 Basın Ödülü alan fotoğraflar ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Afrika'da çektiği safari fotoğrafları ilgiyle izleniyor.
Eskilerle yenilerin yan yana sergilendiği çadırda, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün 1830'dan 1938'e kadar Türk Basını ve Yerel Medya Fotoğraf Sergisi ve basım aletleri, Türk Telekom'un telgraf, teleks, ankesörlü telefon gibi materyallerden oluşan sergisi, Büyükşehir Belediyesi'ne ait BELYA Şirketi tarafından düzenlenen hiç görülmemiş Atatürk Fotoğrafları ile eski-yeni Ankara'nın bir arada görüntülerinin yer aldığı Fotoğrafların sergisi, festival alanını gezen yerli ve yabancıların yoğun ilgisini görüyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2009 Cumartesi 18:14:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?